Den 20 mars är det dags för Gustav Leonhardt och Team Sweden att möta världseliten i Europafinalen av Bocuse d’Or. Under enorm tidspress ska innovativa matkreationer i världsklass skapas på de norska råvarorna skrei, klippfisk, pilgrimsmussla och ren.
”Eftersom råvarorna ligger nära även oss svenskar är det spännande att se vilka nya saker vi kan hitta på för att utmana och innovera rätterna till det yttersta. De sista finjusteringarna kommer säkert när vi står där i Trondheim”, säger Gustav Leonhardt, Sveriges kandidat i Bocuse d’Or.
Bocuse d’Or är världens mest ansedda gastronomiska tävling med 65 länder som deltar globalt. Europafinalen äger rum 20 mars i Trondheim där 10 av 20 deltagande länder går vidare till världsfinalen som äger rum i januari 2025 i franska Lyon.
Följ spänningen i finalen den 20 mars på https://www.bocusedor.com/en/streaming och https://www.instagram.com/bocusedor_sweden/