GALA magasin
You Are Reading
Gry Forssell programleder ”Sveriges värsta bilförare”
0
Film & TV

Gry Forssell programleder ”Sveriges värsta bilförare”

Gry Forssell

Tio deltagare och deras co-drivers gör upp om titeln Sveriges värsta bilförare, eller snarare kanske att undvika just den titeln. Deltagarna får lämna ifrån sig körkortet, därefter väntar knepiga utmaningar och en hård kamp för att få tillbaka det. När de blivit tillräckligt bra lämnas körkortet tillbaka och de får därmed lämna programmet. Den som är kvar till sist, får titeln: Sveriges värsta bilförare. Programmet som leds av Gry Forssell har premiär den 14 april på TV4 och TV4 Play. Här är årets deltagare.

Sveriges värsta bilförare

Birgitta, 56, tillsammans med bästa vännen Pirjo, 58, Upplands Väsby. Birgitta är utbildad socionom och Pirjo är sjukpensionär och utbildad samtalsterapeut i kyrkan. De är bästa vänner och grannar. Birgittas största utmaning när det gäller bilkörning är att hon ibland svävar i väg i sina tankar och tappar fokus, hon har bland annat backat rakt in i ett träd.

Chantal, 24, tillsammans med bästa kompisen Patricia, 28, Stockholm. Chantal och Patricia är kusinerna som avskydde varandra under hela uppväxten, men är idag bästa kompisar. Chantal pluggar ekonomi på Stockholms universitet och driver ett klädföretag. Patricia har jobbat som bilförsäljare men vill starta eget inom rekrytering. Enligt Patricia är Chantal en usel bilförare och Chantals största utmaning blir att köra bil överhuvudtaget.

Emil, 21, tillsammans med kompisen Oscar, 21, Klippan. Emil och Oscar är vänner som känt varandra sen sjunde klass. Emil jobbar med charkprodukter och Oscar kör spolbil. Deras största intresse är deras bilar och mycket av umgänget handlar om just bilarna. Emil gillar inte när det är mycket trafik, att hålla koll på skyltar och att köra i storstan

Iréne 82, Mariestad, tillsammans med sitt barnbarn David, 22, Skene. Iréne är pensionär och David pluggar till ekonom på Borås Högskola och jobbar extra i en butik. Iréne tror att hennes största utmaning blir att ”köra baklänges” och att fickparkera, då hon är rädd om de andra bilarna.

Jakob, 23, Kalmar tillsammans med kompisen Simon, 27, Karlskrona. Jakob och Simon lärde känna varandra för fem år sedan när de gjorde lumpen tillsammans. Jakob pluggar till Sjökapten och på sidan om driver han en mycket framgångsrik entreprenadfirma samt delägare i en klädesbutik. Simon jobbar som yrkesofficer i flottan. När det kommer till bilkörningen beskriver Jakob sig själv som impulsiv, energisk och med ett halvtaskigt konsekvenstänk.

Lizzie, 22, med tillsammans med sin tvillingsyster Kelly, 22, Malmö. Tvillingpar från Malmö. Lizzie är nagelteknolog och Kelly studerar. Kelly är den våghalsige och Lizzie mer försiktig. Kellys största utmaning blir att behålla lugnet och vara fokuserad när Lizzie säger till. Lizzies största utmaning blir att hålla tyst.

Marcel, 21, tillsammans med kompisen Lisanna, 29, Stockholm. Marcel har jobbat med sociala medier sedan 2013. Han arbetar mot företag som behöver hjälp med digital marknadsföring. Lisanna är mammaledig men har precis börjat plugga till mäklare. De lärde känna varandra via Youtube. Marcel kör ofta med filhållare så han kan sminka sig samtidigt som han kör.

Marie, 45, tillsammans med bästa kompisen Maria, 38, Smålandsstenar. Marie och Maria är bästa vänner och har känt varandra i 15 år. De träffades genom sitt gemensamma hundintresse. Maria jobbar idag som stödassistent på en dagligverksamhet och Marie jobbar som stödassistent på ett gruppboende. Marie är medveten om sina svagheter i trafiken. Hon blir stressad när hon kör i en större stad och har svårt att hålla reda på allt som händer runt omkring, med bilar som kör och folk som går.

Ulf, 78, Nacka tillsammans med vännen Gun-Britt, 71, Stavsnäs. Ulf och Gun-Britt, båda pensionärer, är vänner som lärt känna varandra genom en gemensam bekant. Med åren har Ulfs bilkörning förvärrats och Gun-Britt tycker att han är okoncentrerad när han kör bil. Gun-Britt pratar gärna när de är ute och åker, och då händer det att Ulf fokuserar mer på det än på bilkörningen.

Yahya, 20, tillsammans med sin pappa Ghassan, 46, Malmö. Yahya pluggar skådespeleri och teater och hans största dröm är att bli skådespelare i Hollywood. Ghassan reparerar cyklar, renoverar möbler och kör biltransporter. Ghassan tycker att Yahya är jättedålig på att köra bil och att han kör alldeles för fort. Yahya tycker framför allt att det är jobbigt när det är för mycket trafik och människor, då blir han stressad.

Gry Forssell

Gry Forssell är programledare och vid sin sida som expertkommentator har hon Edvin Törnblom, som bland annat leder podcasten ”Ursäkta” tillsammans med komikern Johanna Nordström, en duo som i höst också gör en realityserie på TV4. Vid sin sida har de trafikläraren Pernilla Theorin, som driver körskola och har en gedigen erfarenhet inom området.

Sveriges värsta bilförare har premiär på torsdag den 14 april kl. 20.00 på TV4 och TV4 Play.

Foto: Daniel Stigefelt/TV4