GALA magasin
You Are Reading
Grattis prinsessan Madeleine – 42 år idag!
0
Kungligt

Grattis prinsessan Madeleine – 42 år idag!

Prinsessan Madeleine

Idag den 10 juni är en speciell dag för då fyller vackra prinsessan Madeleine, hertiginna av Hälsingland och Gästrikland, 42 år. Med sin charm, elegans och dedikation är hon en förebild för många och dessutom är hon en hängiven trebarnsmamma. Snart har vi glädjen att se mer av prinsessan och hennes familj när de flyttar hem till Sverige.

Prinsessan Madeleine föddes som det yngsta barnet till kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia på Drottningholms slott. Hon växte upp i en kärleksfull och stöttande miljö tillsammans med sina syskon, kronprinsessan Victoria och prins Carl Philip.

Kronprinsessan Victoria
Kronprinsessan Victoria och prinsessan Madeleine har en nära relation.
Prins Carl Philip och prinsessan Madeleine ser alltid ut att ha roligt tillsammans.

Prinsessan genomgick sin grundutbildning vid Enskilda Gymnasiet i Stockholm och fortsatte sedan med högre studier. Prinsessan Madeleine har en examen i konstvetenskap, etnologi och modern historia från Stockholms universitet. Hennes utbildning reflekterar hennes breda intressen och engagemang för kultur och samhällsfrågor.

Vacker mor vacker dotter.

En stor del av prinsessans liv är dedikerat till humanitärt arbete. Hon är särskilt engagerad i World Childhood Foundation, en organisation grundad av hennes mor, Drottning Silvia, 1999. Organisationen arbetar för att förbättra levnadsvillkoren för utsatta barn runt om i världen. Prinsessan Madeleine har aktivt deltagit i olika projekt och kampanjer för att öka medvetenheten om barns rättigheter och säkerhet.

Utöver sitt engagemang för Childhood Foundation har prinsessan Madeleine arbetat för att bekämpa människohandel och exploatering av barn. Hennes passion för dessa frågor har lett till betydande insatser och ökad medvetenhet på global nivå.


År 2013 gifte sig prinsessan Madeleine med Christopher O’Neill, en brittisk-amerikansk affärsman. Paret har tre barn tillsammans: Prinsessan Leonore, Prins Nicolas och Prinsessan Adrienne. Familjen har tillbringat mycket tid utomlands, främst i USA, vilket har givit prinsessan Madeleine en internationell närvaro och möjlighet att bygga broar mellan Sverige och andra delar av världen.

Prinsessan Madeleine
Prinsessan Madeleine med maken Chris, sonen Nicholas och döttrarna Adrienne och Leonore.

Trots avståndet har prinsessan Madeleine hållit starka band till sitt hemland och fortsätter att vara en viktig del av den svenska kungafamiljen. Hennes arbete och närvaro vid olika officiella evenemang visar hennes engagemang för Sverige och dess medborgare.

Prinsessan Madeleine
Prinsessan Madeleine representerar en modern kunglighet, en som kombinerar tradition med en stark vilja att göra skillnad i världen. Hennes födelsedag är inte bara en personlig milstolpe utan också en påminnelse om det positiva inflytande hon har haft genom sitt arbete och sin roll som offentlig person.

När vi firar Prinsessan Madeleines födelsedag, hedrar vi inte bara en medlem av kungafamiljen utan också en kvinna som dedikerat sitt liv åt att förbättra världen. Hennes engagemang för barns rättigheter och hennes humanitära insatser gör henne till en förebild för oss alla. Vi önskar henne en glädjefylld födelsedag och ser fram emot att följa hennes fortsatta resa.

Foto: Swedish Press Agency