GALA magasin
You Are Reading
Gina Dirawi leder Guldbaggegalan 2022
0
Nöje

Gina Dirawi leder Guldbaggegalan 2022

Gina Dirawi

Artisten, författaren och programledaren Gina Dirawi leder Guldbaggegalan 2022, en gala som direktsänds kl 20.00 på SVT. Play och i SVT1 från Cirkus i Stockholm måndag 24 januari. Under galan prisar de bästa svenska filmerna från det gångna året. Det är första gången Gina Dirawi leder galan, som är den 58:e i ordningen.

Gina Dirawi har tidigare lett folkkära program såsom Melodifestivalen, Musikhjälpen, Grammis och Idol samt varit SVT:s julvärd 2015.

– Det känns superkul att leda Guldbaggegalan just i år med tanke på den tematik som präglar filmåret. Det finns mycket att prata om. Jag ska göra mitt bästa att underhålla publiken på plats och tittarna där hemma, säger Gina Dirawi.

Gina Dirawi

Guldbaggen är Sveriges främsta filmpris och har delats ut av Svenska Filminstitutet sedan 1964. Priset är uppdelat i 19 kategorier och ges för framstående insatser inom svensk film under det gångna året. Utöver Guldbaggarna delas också Gullspiran ut, för betydelsefulla insatser för den svenska barn- och ungdomsfilmen.

Galan direktsänds i SVT Play och SVT1 måndag 24 januari med start kl 20.00.

Gina Dirawi
Gina Dirawi, född 1990 i Sundsvall, är prisbelönt programledare, komiker, skådespelare och artist. Hon slog igenom med den egna YouTube-kanalen Ana Gina och blev snabbt en av landets mest hyllade programledare. Hon är tvåfaldigt prisad som Årets kvinnliga programledare på Kristallengalan. Under 2020 debuterade hon som författare med romanen Paradiset ligger under mammas fötter och nu arbetar hon med att färdigställa sitt kommande musikalbum.

Foto: Pelle T Nilsson/SPA