GALA magasin
You Are Reading
Fyra nya Beck-filmer i produktion
0
Film & TV

Fyra nya Beck-filmer i produktion

Beck

Till mångas stora glädje startade nyligen inspelningen av fyra nya Beck-filmer, nummer 47-50 i ordningen. Beck som i år firar 25 år fortsätter att vara en enorm tittarsuccé på C More och TV4. I de kommande filmerna brottas Martin Beck (Peter Haber) inte bara med allt mer utmanande mordfall utan även interna stridigheter. Samtidigt drabbas han på ett mer personligt plan när hans barnbarn Vilhelm Beck (Valter Skarsgård) hamnar mitt i händelsernas centrum.

Beck

Filmerna 47-50 är en direkt fortsättning där vi lämnade Beckgruppen sist, men polisarbetet får en ny högst intern utmaning som specifikt för Martin Beck också accelererar.

Under ledning av Alex Beijer är Beckgruppen densamma; Oskar, Jenny, Ayda, Steinar och Josef. Polisenheten jobbar tight och effektivt ihop, men det finns orosmoln. Har Alex gjort upp med sitt förflutna? Passar Josef in i gruppen? Kan Steinar bidra när de som mest behöver honom? Och den nytillsatta Säpochefen Klas Fredén (Jonas Karlsson) fortsätter dyka upp där han inte ska och lägger sig i utredningar som han inte har med att göra.

Vilhelm Beck som precis har börjat sin praktik som patrullerande polis hamnar direkt i hetluften med ett engagemang som påminner Martin Beck om hans egna unga dagar. Engagemanget verkar ligga i släkten till mamma Ingers förtret.

– Det är så kul att få fortsätta utveckla karaktären Vilhelm när han envist följer i sin morfars fotspår in i en allt hårdare och mer brutal samtid, säger Valter Skarsgård.

– Att Beckfilmerna bara fortsätter att öka i popularitet är helt fantastiskt, säger Niva Westlin Dahl exekutiv producent på C More och TV4. Vi ser att en allt yngre målgrupp sluter upp till Beckvärlden vilket är en oerhört positiv trend som vi såklart hoppas håller i sig.

Martin Wallström
Martin Wallström i rollen som polisen Josef Eriksson.

Beck-filmerna bygger på författarparet Maj Sjöwall och Per Wahlöös karaktär och deckarsvit om Martin Beck. För regi står Pontus Klänge och Niklas Ohlson. Peter Arrhenius, Dennis Magnusson, Annika Sandahl, Ronnie Sandahl och Johan Bogaeus har skrivit manus.

Foto: Johan Paulin/C More/TV4