GALA magasin
You Are Reading
Fotbollshelg och vardagsskrivande
0
Blogg - Something about her

Fotbollshelg och vardagsskrivande

Är just nu inne i en period där mitt skrivande är mer och mer dominerande i vardagen.. Jag älskar verkligen varenda minut och sitter just nu med fyra nya bokmanus som jag hoppar mellan. I torsdags fick jag mitt första erbjudande om bokkontrakt och igår fick jag ett avtalsutkast mailat till mig. Jag öppnade det och tog en kopp kaffe och satte mig och gick igenom steg för steg alla de olika paragraferna och vad som faktiskt ingick i detta avtal.

Men som debutant är det svårt att veta vad som faktiskt är ett bra avtal. Som tur är har jag en styvkusin som tillhör/ har tillhört samma förlag. Så jag kontaktade henne. Hon hade inget dåligt att säga om förlaget och jag har alltid haft en dröm att tillhöra just dem. Det känns fortfarande lite surrealistiskt overkligt att allt detta faktiskt händer- allt det som tidigare bara varit drömmar. Tänk om jag…. Och helt plötsligt är man här. Vilken grej!

Annars har det varit en ganska lugn helg faktiskt. Charlie, min 9-åring, skulle spelat cup i söndags. Men han ramlade i fredags i skolan och landade illa på sin arm. Så vi satt på vårdcentralen i ca 2,5 timme i fredags eftermiddag och det slutade med en lindad arm och ingen cup eller träning på en vecka.

Men istället gick han och jag och såg Kalmar FF-AIK i Svenska cupen på Fredriksskans här i Kalmar. Härlig stämning och många känningar.

Tyvärr slutade matchen med 1-1 och Kalmar åkte ut. Men det var mysigt att få egentid med Charlie. Jag försöker att få in lite egentid med barnen emellanåt då jag tänker att det är viktigt både för dem och mig att kunna göra något ensam med mig och inte alltid vara omgiven av alla syskon. Nu är det dags för kvällsmat och för min del väntar pluggande ikväll i kursen Barn och ungdomslitteratur.