GALA magasin
You Are Reading
Första bilderna från statsbesöket från Spanien
0
Kungligt

Första bilderna från statsbesöket från Spanien

Spanska statsbesöket

Med start idag den 24 november avlägger DD.MM. Konung Felipe VI och Drottning Letizia av Spanien ett två dagar långt statsbesök i Sverige på inbjudan av Hans Majestät Konungen.

Kungaparet tar emot Kung Felipe VI och Drottning Letizia av Spanien på H.M. Konungens hovstall.

Statsbesök Spanien

Syftet med besöket är att ytterligare stärka de goda relationerna mellan länderna. Besöket syftar också till att stimulera samarbeten inom åter­hämtningen från covid-19-pandemin, med fokus på innovativa och hållbara lösningar. Det senaste statsbesöket länderna emellan ägde rum 1983 då Kungaparet besökte Spanien. Det spanska statsbesöket inleddes med traditionsenlig kortege från Hovstallet till Kungliga slottet.

Kungaparet

Spanska statsbesöket

Välkomstceremoni på Kungliga slottet
Under den högtidliga välkomstceremonin på Inre borggården inspekterade kungarna en hedersvakt ur Livgardet och nationalsångerna spelades. På borggården fanns även talmännen och representanter för regeringen på plats för att hälsa de spanska gästerna välkomna.

Kungafamiljen
De svenska och spanska kungaparen tillsammans med Kronprinsessparet och Prinsparet i Victoriasalongen på Kungliga slottet.

Senare idag ger Konungen av Sverige och Konungen av Spanien pressuttalande i Lovisa Ulrikas matsal på Kungliga slottet, i samband med inledningen av statsbesöket från Spanien. Statsbesöket i Spanien fortsätter under eftermiddagen med besök på Nobelmuseet i Gamla stan och Karolinska Institutet i Solna. Statsbesökets första dag avslutas sedan med att Kungaparet ger en galamiddag på Kungliga slottet för de spanska gästerna. Vid middagen deltar även Kronprinsessparet och Prinsparet.

Foto: Swedish Press Agency