GALA magasin
You Are Reading
Elvira – Viaplays nya hjältinna
0
Film & TV

Elvira – Viaplays nya hjältinna

Elvira

Elvira är varken Sherlock Holmes dotter eller utrustad med övernaturliga krafter – å andra sidan har hon hjärtat på rätt plats och drivs av stark rättvisa, och därför är hon hjältinnan i Viaplays nya kriminaldramaserie Elvira. Serien har premiär på Viaplay 2022.

Den nya Viaplay Original-serien Elvira har den unga talangen Sara Klein i huvudrollen och är skapad och skriven av Lærke Sanderhoff och Heidi Maria Faisst fritt baserat på böckerna av Anne-Sophie Lunding-Sørensen.

Elvira är en varmhjärtad och annorlunda kriminaldramaserie om den 35-åriga Elvira Gregersen, som vill leva ett lugnt liv, gömd från resten av världen, i sitt trumrum i sin lägenhet i Sydhavnen i Köpenhamn. Tills en incident plötsligt skickar henne in i en revolutionerande ny karriär som detektiv med hjärtat på rätt plats.

– Elvira är en underbar historia om att genomgå en förvandling från att vara åskådare av livet till att bli en aktiv och självständig kvinna som löser brott för alla typer av människor i samhället – inte minst för de som inte har en så stark röst. Med den här nya originalserien, som bjuder på humor, allvar, kriminalitet och action, lägger vi nu till ännu mer mångsidigt innehåll till Viaplays redan starka erbjudande. Vi är ganska säkra på att vår Elvira kommer att ta tittarna med storm, säger Filippa Wallestam, EVP och Chief Content Officer på NENT Group.

När vi först träffar Elvira är det inte de stora ambitionerna för hennes egen räkning som sticker ut. Elviras största önskan är att kunna ta hand om sin tvillingbror Sixten, som är en hopplös narkoman. Därför arbetar hon som telefonansvarig på sin barndomsvän och polismannen Køsters bordell, för att spara ihop så att Sixten kan få gå till en privat detoxklinik.

När den prostituerade Candy försvinner från bordellen känner Elvira snabbt att det är något konstigt med det hela. Nu börjar Elvira gräva i saken flankerad av Candys vanliga kund, Henry, och tillsammans tar de nya detektivernas resa en ny vändning.

– Det har varit så spännande att komma i gång med inspelningarna, och jag älskar varje minut av att spela Elvira. Hon är en helt vanlig-ovanlig människa som du och jag med brister, men också med ett stort hjärta och mycket mer kraft än hon själv är medveten om. Hon förtjänar så mycket att vara hjältinna i sin egen serie, säger Sara Klein.

Förutom Sara Klein i rollen som Elvira ser vi Peter Plauborg, Anton Hjejle, Bodil Jørgensen, Marijana Jankovic, Morten Brovn, Claus Riis Østergaard, Tina Gylling, Frederikke Dahl Hansen, Morten Suurballe, Anders Mosling, Peter Zandersen och Lila Nobel.

”Elvira” består av åtta avsnitt och har premiär på Viaplay 2022.