GALA magasin
You Are Reading
Elsa Billgren: ”Mat är en av mina stora passioner i livet”
0
Film & TV

Elsa Billgren: ”Mat är en av mina stora passioner i livet”

Sveriges mästerkock VIP är tillbaka i höst med en andra säsong där Elsa Billgren tillsammans sex andra välkända ansikten tar klivet in i mästerkockköket för att sätta sina matlagningskunskaper på prov.

– Mat är en av mina stora passioner i livet och nu är det dags för mig att kliva ut ur vintagegarderoben och in i köket och visa vad jag går för! Jag är så taggad på att få laga mat, springa som en tok till skafferiet, förhoppningsvis imponera på juryn men framförallt utmana mig själv och slå en perfekt bea, säger Elsa Billgren.

Under hösten får vi följa deras kamp i köket där de ställs mot varandra i en rad olika tävlingsmoment och elimineringstävlingar där en efter en tvingas lämna tävlingen. Tittarfavoriten Leif Mannerström ansluter än en gång till jurytrion för att, tillsammans med Mischa Billing och Markus Aujalay, bedöma kändisarnas matlagningsinsatser och till slut utse en värdig vinnare. I prispotten ligger 100 000 kronor att ge till valfri välgörenhetsorganisation.

– Det var ett äventyr att vara med! Jag har aldrig lagat mat där just tiden, klockan, varit en så stark ingrediens. Stressen var stor men gemenskapen i gruppen var större, säger Gudrun Schyman.

De tävlar i årets Sveriges mästerkock VIP:

Jesper Blomqvist, f.d. fotbollsspelare

Yvonne Ryding, Miss Universe

Kristoffer Triumf, Poddare

Karl Fredrik Gustafsson, TV-profil

Gudrun Schyman, politiker

Elsa Billlgren, Bloggare

Ellen Bergström, skådespelare och influencer

Erica Johansson, f.d. friidrottare

Sveriges Mästerkock VIP sänds på måndagar på TV4 Play och TV4. Säsongsstarten sänds den 26 september.

Foto: Gabriel Liljevall, TV4