GALA magasin
You Are Reading
Drottningen invigde nya seniorboendet Silviabo Skrabelycke
0
Kungligt

Drottningen invigde nya seniorboendet Silviabo Skrabelycke

Drottningen och Kronprinsessan inledde dagens besök i Helsingborg på konferensen ”Den demensvänliga staden” – se reportage här. Vid seminariet samlades representanter från Helsingborgs kommun, politiker och experter för att diskutera frågor om hur stad och samhälle bör skapas för en åldrande befolkning.

Invigning av Silviabo Skrabelycke
I stadsdelen Mariastaden invigde Drottningen det nya seniorboendet Silviabo Skrabelycke. Boendet är byggt med fokus på smarta lösningar för både fysiskt och psykiskt välmående. Kvarterets namn, Skrabelycke, kommer från den prästgård som tidigare låg på platsen där dåvarande kronprins Oskar anlade slottet Sofiero.

Invigning av Minnenas och kunskapens trädgård
I Husensjö park invigde Drottningen Minnenas och kunskapens trädgård som är utformad speciellt för personer med kognitiv sjukdom. Syftet med trädgården är att stimulera sinnen och locka fram positiva tankar. I en utställning ges information om demenssjukdomar till besökare. Vid invigningen av trädgården höll Drottningen ett tal där hon bland annat sade:

Vi behöver ett mer demensvänligt samhälle. Och denna plats, kära helsingborgare, är ett viktigt steg på vägen mot en mer demensvänlig stad.
H.M. Drottningen

Foto: Swedish Press Agency