GALA magasin
You Are Reading
Denna helg har jag upptäckt Piemonte regionen
0
Blogg - Angelinas Upper East Side

Denna helg har jag upptäckt Piemonte regionen

Flög ner över helgen med SAS, direkt till Milano, hämtades upp av Mauro, min chaufför som körde mig direkt till välkomst drink på Torre dei Contini, i Santa Libera Hamlet, med fantastisk utsikt över vingårdarna, huvudsakligen Moscato odlingar, och vyer av alptoppar, invid ligger lilla men mycket betydelsefulla vin staden Canelli, efter besökte vi de unika historiska vinkällaren Coppo, även kallad underjordiska katedralen, och UNESCO världsarv klassat. Michelin stjärnkocken Massimiliano Mussa, bilden nedan, bjöd på en innovativ avsmakningsmeny, på Ca’ Vittoria, med italiensk mat med lite asiatiska smaker, här åt jag mitt livs godaste steak tartar med bladguld och massor av färsk skivad tryffel, många fina viner, Barbera, Nebbiolo från Langhe-Monferrato-Roero regionen. På Ca’ Vittoria kan du även sova över natt, de har 10 fina rum.

Typisk frukostkaka från trakten


Ballongfärden från Nizza-Monferrato var en av de vackraste resor jag gjort! Vi landade på ett fält av en ren händelse nedanför svenskägda boutique hotellet Villa la Madonna, och hann med en snabb espresso visit där, hit ska jag snabbt tillbaka.


Vi fick prova på att skörda, vingården var byggd som en amphiteater, vinprovning och godaste hasselnötterna och lokal salami

Underbaraste lunchen inne i Asti, fyllda lättfriterade zucchini blommor, tagliolini m portion, hasselnötspanerad kalv, och persikohalvor gratinerade med mörkchoklad och hasselnötskräm

På väg till Pallazzio Mazzetti gick jag förbi födelseplatsen där kända film regissören Giovanni Pastrone föddes. Vackraste tygerna och ”La Femme” målad av Giacomo Grossi välkomnar oss i det vackra 1700-tals palatset med många skatter, som Samurai rustningen och de orientaliska antikviteterna.


Besök på kända årliga Asti vin mässan ”Douja d’Or” följd av middag utomhus med vår värd från Barbera d’Asti. Söndagen provade vi oss på en traditionell matlagningskurs på Il Cascinale Nuovo i Isola d’Asti med gulligaste Michelin chef Walter Ferretti, vi lagade ravioli och sabayonne som vi sedan fick äta till lunch, urgott!
Hann med frulle på favoriten Cova i Milano innan hemfärd