GALA magasin
You Are Reading
De är huvudrollsinnehavarna i Netflix nya Harry Hole-serie
0
Nöje

De är huvudrollsinnehavarna i Netflix nya Harry Hole-serie

Jo Nesbøs Harry Hole är en av deckarvärldens största stjärnor och antihjälte. Tobias Santelmann, som synts i den norska succéserien Exit, axlar rollen som den legendariske Harry Hole i den nya Netflix-satsningen. Skådespelarteamet presenterades i veckan i Harry Holes ”andra hem”, ikoniska restaurant Schrøder i Oslo. Joel Kinnaman spelar Holes korrupta kollega Tom Waaler och Pia Tjelta Rakel Fauke. Inspelningen äger rum i Oslo och serien beräknas ha premiär någon gång under 2026. Läs mer om serien.

Tobias Santelmann i ett pressmeddelande:
– Jag är otroligt tacksam för det förtroende jag har fått för att få spela Harry Hole. Jag är självklart medveten om den stora globala fanbasen och de miljontals läsare som älskar karaktären. För mig handlar det om att skapa en Harry som människor både kan känna igen och bli överraskade av. Jag ser verkligen fram emot att få påbörja inspelningen. Det ska bli ett sant nöje att få arbeta med alla

Jo Nesbø i ett pressmeddelande:
– Jag gissar att alla som har läst böckerna har sin egen vision av hur Harry Hole ser ut och den ska de få behålla. Den Harry som vi kommer att skapa är inte bara baserad på böckerna, utan också baserad på skådespelaren Tobias Santelmann och alla som är involverade i det här projektet – både framför och bakom kameran. För mig handlar historieberättande inte om att ge människor vad de tror att de vill ha, utan vad de inte visste att de ville ha. Vi kommer att försöka skapa något nytt, spännande och överraskande med respekt för bokversionen av Harry

Om Jo Nesbø
Jo Nesbø är Norges genom tiderna mest framgångsrike spänningsförfattare, flerfaldigt prisbelönt för sina kriminalromaner. Hans böcker har sålt i över 55 miljoner exemplar världen över, och översatts till mer än 50 språk.

Förutom den oerhört populära bokserien om Harry Hole, har Nesbø tolkat Shakespeare, skrivit flera hyllade novellsamlingar och fristående spänningsromaner. Blodmåne är den trettonde boken om Harry Hole. Den nominerads även till Svenska Deckarakademins pris Årets bästa översatta roman.

I augusti 2024 utkommer Nesbøs nya bok Natthuset.

Foto: Netflix/Francisco Muno/Albert Bonniers Förlag