GALA magasin
You Are Reading
Då kommer nya säsongen av Sjölyckan
0
Film & TV

Då kommer nya säsongen av Sjölyckan

Sjölyckan

Den 19 mars kommer efterlängtade tredje säsongen av Sjölyckan till C More. Denna gång får tittarna följa alltifrån relationsutmaningar och småbarnsproblematik till tvivelaktiga båtköp när familjen Kling samlas på Sjölyckan i Stockholms skärgård.

– Det är jättekul att kunna bjuda tittarna på ännu en säsong av Sjölyckan med dessa fantastiska skådespelare. Som alltid kommer det att bjudas på mycket igenkänningshumor när denna något udda och spretiga familj ska försöka umgås i somrig skärgårdsmiljö. Stora skratt och sommarbilder är precis vad man behöver nu i vinterrusket, säger Lisa Dahlberg, exekutiv producent på C More och TV4.

Denna sommar sätts familjeharmonin på spel direkt när det visar sig att Berndt (Hans Mosesson) spontant gått och gift sig med kärleken Maj-Gull Söderberg (Marianne Mörck). Vad händer nu med arvet och Sjölyckans framtid? Kommer Klara (Malin Cederbladh) och Tomas (Henrik Schyffert) behöva dela veckor med Söderbergs vidrigt perfekte och trevlige son Mats (Anastasios Soulis) och hans besserwissriga dotter Myran (Maja Söderström) för all framtid?

Tomas och hans fru Lily (Shima Niavarani) är numera småbarnsföräldrar till Zion och har rätt olika syn på vad han behöver. Är det verkligen sant att ”all you need is love”, eller kan det behövas lite, tja, rutiner också? Samtidigt har Klara och hennes man Rille (Gustaf Hammarsten) i år blivit tonårsföräldrar på riktigt och brottas med helt nya utmaningar. Går det överhuvudtaget att vara en ”skön” tonårsförälder, hur mycket man än försöker? Och hur lik en själv vill man egentligen att ens barn ska bli?

Sjölyckan handlar om den där perioden varje sommar när man tar sin familj och hälsar på sina föräldrars eller svärföräldrars sommarställe. Skratten och samhörigheten, men också besvären, som uppstår när tre generationer ska leva tillsammans under ett och samma tak.
I centrum för berättelsen står familjen Kling och deras privata paradis bland kobbar och skär i Stockholms skärgård – Sjölyckan. Pensionären Berndt, som ärvt stället av sin far, hans två barn Klara och Tomas med respektive, samt deras barn. När alla är på Sjölyckan samtidigt är det fullt hus.

Sjölyckan, säsong 3 har säsongspremiär på C More fredag den 19 mars, samt på TV4 och TV4 Play lördag den 3 april.

Foto: Linus Hallsenius