GALA magasin
You Are Reading
Då har kärleksfilmen ”Glaciär” premiär
0
Film & TV

Då har kärleksfilmen ”Glaciär” premiär

Lena Endre

Nu har Camilla Läckbergs långfilmsdebut ”Glaciär” – med Lena Endre och Alexander Karim i huvudrollerna – ett premiärdatum. Den 30 april kommer filmen till NENT Groups streamingtjänst Viaplay.

Glaciär är en kärleksfilm om två främlingar som har isolerat sig på samma hotell medan världen utanför rasar på grund av ett dödligt virus.

– Det har varit en otroligt kreativ och fantastisk inspelning och samtidigt enormt utmanande, säger Lena Endre.

Lena Endre

Viaplays kommande originalfilm Glaciär, med stjärnorna Lena Endre och Alexander Karim i huvudrollerna, är en kärlekshistoria om en läkare (Lena Endre) och en pastor (Alexander Karim) som är fast på samma hotell medan ett dödligt virus sprider sig världen över. Viruset har dödat halva jordens befolkning, det sprids vid direktkontakt och inga botemedel finns i sikte.

– Läkaren som jag spelar har lämnat sitt pass på sjukhuset mitt under en pandemi, olik den vi lever i nu, som det inte finns något vaccin för. Paniken inför att dö ensam och tankarna på det liv som hon har levt får henne att ifrågasätta alla sina val. Hon utmanas i sin världsåskådning av den här pastorn som också befinner sig på hotellet, berättar Lena Endre.

Glaciär

De två främlingarna börjar snart att söka kontakt med varandra via walkie-talkies från varsitt hotellrum. En stark kärlek växer så småningom fram – och den stora frågan i filmen är vad som händer när du tvingas välja mellan kärleken och livet. Deckardrottningen Camilla Läckberg har skrivit sitt livs första långfilmsmanus till Glaciär och filmen regisseras av Baker Karim.

– Jag blev väldigt glad över att få förfrågan om att vara med. Alexander och Baker träffade jag för många år sedan och jag hoppades redan då att vi skulle göra något ihop i framtiden. Det har varit en otroligt kreativ och fantastisk inspelning och samtidigt enormt utmanande – långa nätter, ständigt vridande och vändande på varje sekund och vansinnigt roligt, säger Lena Endre.

Långfilmen Glaciär har premiär på Nordic Entertainment Groups streamingtjänst Viaplay i alla länder den 30 april. Filmen är skapad av Camilla Läckberg, Baker Karim och Alexander Karim och blir den första produktionen för deras nystartade produktionsbolag Bad Flamingo Studios med Olivier Guerpillon, Frida Hallberg och David Nzinga som producenter.

– Det är otroligt kul att det snart närmar sig premiär. Den här filmen är verkligen ett drömprojekt och en storslagen kärlekshistoria. Pastorn som jag spelar tar in på ett karantänhotell mitt under en brinnande pandemi där alla människor måste hållas isär och all mänsklig kontakt är strängt förbjuden. Och det går bra – tills han stöter ihop med läkaren som spelas av Lena Endre, berättar Alexander Karim.

Foto: Johnny Wohlin/Viaplay