GALA magasin
You Are Reading
Då är det TV-premiär för ”Harmonica”
0
Film & TV

Då är det TV-premiär för ”Harmonica”

Harmonica

Den 17 maj kommer Josephine Bornebuschs och Jonas Karlssons succéserie Harmonica till TV3. Harmonica är ett Viaplay-original i fem delar om musik, kärlek och att hitta hem. Karlsson och Bornebusch har skrivit manus, originalmusik och spelar huvudrollerna i serien, som har regisserats av Bornebusch.
– Det känns jättekul att Harmonica går ut även på TV så att ännu fler tittare kan se vår serie, säger Bornebusch.
Harmonica visas 21.00 varje tisdag på TV3 med start 17 maj.

För sexton år sedan levde Harry och Monica ett liv i glans och spelade på stora arenor runt om i världen med sitt band Harmonica. Nu krisar äktenskapet och medan Monica drömmer om att hitta tillbaka till musiken vill Harry bara överleva. När bandets manager, Monicas bror Tomas, föreslår en nostalgiturné får Harry ett ultimatum av Monica: Turné eller skilsmässa.

Men nu är inget som förr. Harry vägrar sjunga gamla hitlåtar och när Monica får ett erbjudande som kan ge henne drömmen tillbaka går allt utför. Harmonica är en serie om kärlek, musik och om att försöka gå vidare utan att kämpa emot, en historia om artistlivets ibland absurda kontraster, berättad med en underliggande svart humor.

– Det känns jättekul att Harmonica går ut även på TV så att ännu fler tittare kan se vår serie, så att även de som inte hittat oss på Viaplay nu kan se den, säger Josephine Bornebusch.

Utöver Jonas Karlsson och Josephine Bornebusch i huvudrollerna består casten av bland annat Eric Ericson, Lisette T. Pagler, Nina Zanjani, Jörgen Thorsson, Dag Malmberg, Gregg Chilingirian, Hakan Vreskala, Sofia Pekkari och Göran Ragnerstam.

Harmonica bygger på manus och idé av Josephine Bornebusch och Jonas Karlsson. Regissör är Josephine Bornebusch. Originalmusiken har skrivits av Jonas Karlsson i samarbete med Bornebusch. Exekutiv producent för Viaplay är Sara Askelöf.

Premiär tisdag 17 maj 21.00 på TV3.

Foto: Ragna-Jorming