GALA magasin
You Are Reading
Baddräktskungen Panos bygger restaurangimperium
0
Mat & dryck

Baddräktskungen Panos bygger restaurangimperium

Panos

Panos Papadopoulos, grundare av modeimperiet Panos Emporio och därmed känd som ”Baddräktskungen” ligger inte på latsidan. Sedan han lämnade sitt modevarumärke i andras händer har han sjösatt ett antal nya projekt och nu avslöjar han det kanske mest banbrytande av dem alla. Nu ska Panos Papadopoulos bygga ett restaurangimperium. En av de mest drabbade branscherna i pandemins kölvatten är ju som alla vet resturangbranschen och aktörerna knutna till den. När krisen drabbar hårt finns det många som ser möjligheter att bygga något nytt och Panos är en av dem. Med rötterna i Grekland och hundratals resor världen över i bagaget har han en alldeles speciell kärlek till allt som har med integration och olika kulturer att göra.
Kulturella uttryck kan yttra sig i många olika former och för Panos har maten alltid varit central. Och från design till mat är steget inte långt, enligt Panos. Inte så länge man följer sitt hjärta.
– När jag förstod hur jag skulle använda mina övertygelser, omvända dem till värderingar och leva efter dem så spelar det ingen roll vad jag gör, så länge jag gör det med Respect, Passion & Love. Jag ogillar etiketter och vill gärna tro att varje människa har makt att designa sitt eget liv. Jag ser mig själv som livsdesigner och jag vet att mina ledstjärnor hjälper mig att lyckas, säger Panos.

”Jag vet att jag kommer bli ifrågasatt”

Restaurangkonceptet är än så länge hemligt, men nya begrepp som ”Greek Fusion” och ”Fun Dining” finns med i vokabulären, likaså information om att den första restaurangen kommer vara centralt belägen i Göteborg. Panos har skrivit avtal för att ta över lokalen där en anrik göteborgsk institution inom restaurangbranschen huserat i hela 25 år. Ett läge som varje göteborgare och många matälskare världen över mycket väl känner till.
– Jag vet att jag kommer bli ifrågasatt. Jag räknar med det och jag triggas av det. Jag har alltid blivit ifrågasatt vad jag än har gjort, eftersom jag ofta varit före min tid. Det är det som driver mig framåt och också det som alltid gett mig modet att våga göra oväntade saker, bryta regler och spränga gränser. Mitt nya projekt är bara ytterligare ett nytt sätt att göra det på, konstaterar Panos.
Öppning är planerad efter sommaren och mer information om namn, koncept och invigning kommer att pytsas ut allt eftersom. Med tanke på de kändistäta event som den forne modemogulen stått värd för genom åren så kan vi nog räkna med att det kommer slås på stora trumman, både vad gäller gästlista och mediabevakning.