GALA magasin
You Are Reading
Artisterna som uppträder på kronprinsessan Victorias födelsedag
0
Kungligt

Artisterna som uppträder på kronprinsessan Victorias födelsedag

Victoriakonserten äger rum på Borgholms slott. I år bjuds kungafamiljen, publiken och tv-tittarna på musikframträdanden av Lena Philipsson, Molly Hammar, Albin Lee Meldau, Edda Magnasson och Olivia Lobato. Musiken framförs under ledning av kapellmästare Stefan Sporsén och Augustifamiljen.

Programledaren Yvette Hermundstad har återigen fått förtroendet att leda Victoriakonserten från Öland. Victoriakonserten är en årlig hyllning till H.K.H Kronprinsessan Victoria på hennes födelsedag den 14 juli från Borgholms slott och en del av Victoriadagarna som består av artistuppträdanden, utdelandet av Victoriapriset och en insamling till Kronprinsessan Victorias fond. I år bjuds kungafamiljen, publiken och tittarna på musikframträdanden av artisterna Lena Philipsson, Molly Hammar, Albin Lee Meldau, Edda Magnason och Olivia Lobato. Musiken framförs under ledning av kapellmästare Stefan Sporsén och Augustifamiljen. Programledare för Victoriakonserten är Yvette Hermundstad som fått förtroendet för sjätte året i rad.

– Att återigen få förtroendet att leda firandet av vår Kronprinsessa och hylla historiens 46:e Victoriapristagare är väldigt roligt och ärofyllt. Det är utan tvekan årets härligaste uppdrag, säger programledaren Yvette Hermundstad.

Den tv-sända Victoriakonserten äger rum på Kronprinsessans födelsedag den 14 juli, SVT Play och SVT1 söndag 14 juli kl. 18.30–19.00: Inför Victoriakonserten – Året med Kronprinsessan och kl. 20.00–21.00: Victoriakonserten

Foto: SPA, Janne Danielsson/SVT