GALA magasin
You Are Reading
Antikexperten Li Pamp har fått nytt VD-jobb
0
Nöje

Antikexperten Li Pamp har fått nytt VD-jobb

Li Pamp har utsetts till ny vd för Hantverkarna Stockholm och Hantverkarnas riksorganisation och kommer att tillträda sin tjänst i maj i år. Hon kommer senast från tjänsten som vd för Stockholms Auktionsverk och har en gedigen bakgrund från konst- och antikbranschen. Hon är också en välkänd tv-profil och brinner för hållbart hantverk.

”Jag är både stolt och glad över att få möjligheten att leda denna fantastiska förening in i framtiden” säger Li Pamp. ”Min ambition är att tillsammans med engagerade medarbetare och föreningens alla kunniga medlemmar synliggöra hantverkets betydelse för ett hållbart samhälle. Vi har en stark position att förvalta och ett viktigt arbete framför oss. Jag hoppas kunna bidra med mitt driv och förmåga till kommunikation kring hantverkets viktiga plats.”

För allmänheten är Li Pamp känd från tv, främst programmet ”Bytt är bytt”. Hon har även varit rektor för Auctionets utbildningssatsning  Auctionet Academy och har tidigare samarbetat med Hantverkarna Stockholm. Inte minst har hon lett de senaste årens Gesäll- och Mästarbrevsutdelning i Blå Hallen i Stockholms stadshus.

Li Pamp har ett stort engagemang för att visa värdet av hantverk – både ur kvalitets- och hållbarhetshänseende – och för att fortsätta förbättra förutsättningarna och möjligheterna för alla hantverkare.

”Jag blev väldigt glad när Li tackade ja till uppdraget Jag är övertygad om att hennes passion för äkta hantverk och hennes kunskap tillsammans med ett stort kontaktnät kommer att bli en positiv kraft både för föreningen och alla våra medlemmar”, säger Stefan Fritzdorf, styrelseordförande i Hantverkarna Stockholm.

Li Pamp efterträder Mari-Louise Franzén, som varit tillförordnad vd sedan maj 2023.

Om Hantverkarna Stockholm
I över 175 år har Hantverkarna Stockholm verkat för ett Stockholm i utveckling. Med sin hantverksskicklighet har medlemmarna byggt Stockholm till den vackra stad den är. Stockholms Hantverksförening bildades år 1847 som en manifestation för hantverkets betydelse i det moderna samhället och för hur huvudstaden och dess hantverkare lever i symbios.

Idag är föreningens arbete minst lika betydelsefullt som en livaktig samlingsplats för hantverkare, och verkar för ett Stockholm i ständig utveckling. I Stockholms Hantverksförening, Hantverkarna Stockholm, samlas fler än 300 olika hantverksyrken och inom föreningens egen yrkeshögskola Hantverksakademin utbildas hantverkare i ett 80-tal yrken.