GALA magasin
You Are Reading
Ändrade planer för kronprinsessan Victoria
0
Kungligt

Ändrade planer för kronprinsessan Victoria

Kronprinsessan Victoria

VM i konståkning i Ericsson Globe börjar med en spektakulär invigning på is kvällen den 24 mars. Tanken var att kronprinsessan Victoria skulle inviga tävlingen på plats i Globen men eftersom kronprinsessan drabbats av Covid-19 så inviger Victoria tävlingarna digitalt istället. Hela invigningen kommer att sändas direkt på TV. Bakom arrangemanget står koreografen och konstnärlige ledaren Albin Boudrée.

– Det kommer att bli en häftig invigning. Vi har ett fantastiskt uppvisningsteam som har slitit hårt. De utmanar sina färdigheter och kommer att leverera en oförglömlig upplevelse. Att Kronprinsessan medverkar är en stor ära och väldigt roligt för både invigningen och hela VM, säger Albin Boudrée.

Själva invigningen är indelad i fyra delar med olika teman. Det första numret är utmanande både när det gäller koreografi och teknik. Det handlar om att utmana våra rädslor och att aldrig ge upp. I del två är det två solister som åker, minioren Melissa Westling och landslagsåkaren Matilda Algotsson. De befinner sig en drömvärld fylld av kärlek.

Tredje temat handlar om gemenskap. Och här kombineras olika ljuskällor som tillsammans skapar en visuellt vacker helhet. Här sjunger solisten Lovisa Svensson från Royal Academy of Music i London, nationalsången. Invigningen avslutas sedan med ett stort rocknummer med kärlek, värme och ett stort lycka till till alla tävlande under VM.

För Albin Boudrée som själv har tävlat konståkning på elitnivå är det en dröm som nu har gått i uppfyllelse.
– Det är megastort och jag är full av förväntan. Konståkningen har alltid varit en stor del i mitt liv och att få ansvara för invigningen av VM är en otrolig ära.

Invigningen direktsänds på TV10 och på Viaplay den 24 mars kl 17.30.

Foto: Pelle Nilsson/SPA