GALA magasin
You Are Reading
44,9 miljoner har samlats in till Världens Barn
0
Film & TV

44,9 miljoner har samlats in till Världens Barn

Tillsammans för världens barn

Med 44,9 miljoner kronor insamlade har Världens Barn engagerat människor runt om i landet. Det är Sveriges största och bredaste insamling för alla barns rätt till hälsa, skola och trygghet.

Under flera veckor har Världens Barn-kampanjen pågått över hela Sverige med fokus på alla barns rätt till hälsa, skola och trygghet. Sammanlagt har 44 979 091 miljoner kronor samlats in – hittills. Insamlingen fortsätter året ut.

– Tack vare allmänhetens gåvor kan vi göra skillnad för många barn runt om i världen,” säger Kristina Henschen, generalsekreterare för Radiohjälpen.

I SVT leddes tv-galan ”Tillsammans för Världens barn” av Anne Lundberg, Tareq Taylor, Parisa Amiri, Tusse, Sofia Rågenklint och Dusan Umičević och de fem barnen Emmanuel, Gabriella, Tereza, Kerstin och Harriet. Utöver tv-galan sände SVT även ett startprogram och ett summeringsprogram.

Över hela landet har organisationer och tiotusentals volontärer engagerat sig kring insamlingen via Riksinsamlingen. Om en vecka blir det klart hur det gått runt om i landet, inkluderat de sk kommun- och länskamperna, och förhoppningsvis kan insamlingen ha ökat ännu mer tills dess.

Insamlade medel kommer att fördelas av Radiohjälpen till Världens Barn-projekt genom sökande svenska partnerorganisationer. Kampanjen Världens Barn är Radiohjälpens största insamling och har fokus på alla barns rätt till hälsa, skola och trygghet, tre områden där pandemins konsekvenser har slår hårt mot barn runt om i världen. Kampanjen pågår till slutet av året då kampanjen sammanfattas i tv-programmet ”Världens Barn – återblicken”.

Foto: SVT Press