Prins Carl Philip har träffat det svenska teamet inför Bocuse d’Or. Liksom tidigare år var prinsen med vid provsmakningen av tävlingsmenyn inför tävlingen Bocuse d’Or Europe. VM-finalen i Bocuse d’Or, världens främsta och mest prestigefyllda internationella tävling för kockar, går av stapeln den 26 och 27 januari i Lyon i Frankrike med Gustav Leonhardt i spetsen. Nog såg stämningen ut att var på topp!?
Om en dryg vecka åker tävlingskandidaten Gustav Leonhardt och hans team till Lyon i Frankrike för att delta i tävlingen Bocuse d’Or VM. Det svenska teamet tog tillsammans silver förra året i Bocuse d’Or Europe och kvalificerade sig därmed till den stora finalen i Lyon där 24 länder samlas för att tävla. Inför finalen fick Prins Carl Philip och statsråd Peter Kullgren besöka teamets träningskök och delta i tidsträning inför Lyon. Avslutningsvis fick Prinsen och statsrådet provsmaka de två rätterna som laget tävlar med. Prins Carl Philip har ett stort engagemang i svensk gastronomi och har följt Sveriges team vid Bocuse d’Or under många år, Prinsen är även beskyddare av tävlingen Årets Kock.
Bocuse d’Or
Bocuse d’Or Europe är en kvalificeringstävling till kock-VM, Bocuse d’Or som är världens mest prestigefyllda matlagningstävling för kockar. Tävlingen startades 1987 av stjärnkocken Paul Bocuse. Vartannat år arrangeras tävlingen i Lyon, Frankrike.
L’Académie Suédoise de Bocuse d’Or grundades år 1990 av Sven-Gunnar Svensson för att ta hand om och ansvara för Sveriges deltagande i Bocuse d’Or. Svenska Bocuse d’Or Akademin ingår i Gastronomi Sverige.
Foto: KEITH RÖNNBERG/Swedish Press Agency