GALA magasin
You Are Reading

Vogue tipsar om Ingrossos restaurang. Emilio till GALA: ”Det känns väldigt hedrande!”

0
Intervju

Vogue tipsar om Ingrossos restaurang. Emilio till GALA: ”Det känns väldigt hedrande!”

Åsa och Emilio Ingrosso

Prestigefulla magasinet Vogue uppmärksammar nu Emilio och Åsa Ingrossos restaurang La Perla som ligger i Palma, Mallorca. Restaurangen – och maten – får väldigt fint omdöme. Naturligtvis kontaktade vi restaurangens delägare Emilio Ingrosso för att gratulera och passade även på att ställa några frågor; vilken är hans egen favoriträtt och vad äter framgångsrika barnen Oliver, Bianca och Benjamin helst på pappas restaurang? Dessutom är vi  såklart nyfikna på vad Emilio lagar när han ska göra en romantisk middag till sin fru Åsa. Dessa och några frågor till får du svaret på här…
Grattis till att er restaurang La Perla har blivit omnämnd i prestigemagasinet Vogue! En sportfråga: hur känns det?
– Grymt! Så jäkla kul! Vi visste först efteråt att de varit där så det var en kul överraskning. Det är ju såklart otroligt upplyftande och sporrande att bli sedda efter allt jäkla jobb. Det känns väldigt hedrande att bli omnämnda i ett sådant stort magasin som VOGUE.
Vad är hemligheten bakom er framgång?
– Vår framgång är att vi är detaljister. Vi granskar varenda millimeter för att folk ska få uppleva vår vision av en fulländad restaurang. Man får ingenting gratis, så är det ju. Första året körde vi brunch varje dag med jobb från 9-16 och sen hem där Åsa tvättade och strök alla servetter, jag handlade all mat, sov kanske 10 minuter och sen åkte vi och jobbade till 2-3 på natten. Det gick i 190 och vi bodde mer eller mindre i restaurangen. Det går ju inte att leva så men det satte liksom känslan i väggarna tror jag.

– Vad gäller maten så har jag en mängd rätter som har hängt med genom alla år. Gäster som ätit min mat innan vill ofta ha sina favoriter och vi vill gärna göra dem nöjda. De rätterna bara står sig. Sen är Åsa grym på inredning och det mysiga som står för La Perla. Hon sköter all marknadsföring, vi sliter hårt ihop. Vi är faktiskt ett sjukt bra team.

Vilken är La Perlas paradrätt?

– Tveklöst “Bosconero” och det har den varit sen jag öppnade Il Conte (på Östermalm i Stockholm, reds anm) för 23 år sen. Självklart har den uppdateras lite under tiden här på Mallorca. Det är enkelt. Pasta penne, oxfilé, svamp, grädde, cognac och marsalavin, lite vitlök och tryffel på toppen. Med ett glas rött till den! Mums!

Vilken är din personliga favoriträtt på La Perla?
– Aroma Di Limone, den de pratade om i VOGUE. Det är papardelle, scampi, körsbärstomater, marinerade kronärtskockor, vitt vin, grädde och citron. Super fräsch. Det är mångas favorit och den har också hängt med ända sedan Il Conte.
Vilka är dina barn, Oliver, Bianca och Benjamins favoriträtter?
– När barnen kommer fullkomligt ”slaktar” dom restaurangen. Då har de gått och längtat och sparat sig för att äta. Dom går verkligen loss, haha. Oliver älskar Bosconero med salsiccia, både Bianca och Benjamin är tokiga i Safferano som också är en gammal hit. Men pizzan vi har i Portals Hills-restaurangen är också en stor favorit. Åsas svampsoppa och självklart tiramisun som är min mammas gamla recept. Den är magisk om jag får säga det själv.
När du lagar en romantisk måltid till din fru Åsa, vad lagar du då?
– Oj! Hon är jätteduktig på att laga mat själv, så hemma är det oftast hon som fixar. Men när det blir pasta lagar jag mat. Så prosciuttolindade sparrisar som serveras till en italiensk blomkålssoppa. Till huvudrätt, hummerravioli som serveras med champagnesås och toppad med forellrom. Detta avslutar vi med en trio pannacotta av saffran, vanilj och hallonsmak. Till fördrink får hon ett glas prosecco som går genom hela förrätten. Efter det ett Pinot Grio-Livio Felluga till pastan. Till desserten bjuder jag på ett glas Vin Santo. Sen är det bara att gå raka vägen till gymmet dagen därpå! haha.
Även restaurang La Perla tipsar om La Perla som en av sina favoritrestauranger. Så, ett tips om du ska till Palma i sommar – boka bord på La Perla i god tid!

Av Petra Lindell 

Foto: Peter Bassman, Stella Pictures, skärmdump Vouge

Dela gärna
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •