GALA magasin
You Are Reading

Världens lättaste väska i världens största påse

0
Blogg - Nicole Schulman

Världens lättaste väska i världens största påse

Jag blev lite kallsvettig när jag insåg att jag inte har bokat till bagage på någon av mina sommarresor. Först en (dryg) vecka i Rumänien och sedan en vecka i Albanien, och all packning ska ner i ett handbagage… Än värre blir det när man börjar googla på väskor och det står “perfekt för dig som ska vara borta i ett par dagar” även på de alla största handbagagen. Snarare “perfekt för dig som är för snål för att betala 400 spänn extra för att checka in din väska”.
Jag insåg att jag är tvungen att maximera mitt handbagage. Köpa ett som är exakt de magiska måtten (55 x 40 x 20) och inte strax under, som den gamla rullväskan jag annekterade från mitt ex, och som sedan fått följa med på otaliga jobbresor (väskan alltså, inte exet). Insåg också att vikten kan bli en kritisk punkt. Jag gillar att köpa lätta och tunna kläder. På sommarresan är de guld värda. Men mycket av vikten ligger ju på själva väskan, i alla fall om det ska vara en med hjul. Därav googlandet. De flesta ligger strax över två kilo men hittar några som är lättare. Samsonite B-Lite är supersnygg och dyr som ögat. Har dock lärt mig (den hårda vägen) att just väskor är det värt att lägga lite extra på. Just Samsonite, eller i alla fall den stora hårda resväska jag har från dem sedan tidigare, är helt oförstörbar. Medan en väska (billigare men inte jättebillig) av märket Cab Sweden tappade handtaget efter ett par resor. Med detta i åtanke, och för att den är ful som stryk, ratar jag Clas Ohlsons resväska IT, trots att den faktiskt är 100 g lättare än Samsonites, med sina 1,6 kg. Nej, ännu lättare måste det finnas. Jovisst, American Touristers Herolite väger in på 1,5. Går och köper den på Accent. Den är verkligen obegripligt lätt, och packas in i världens största påse, som för övrigt är gratis! Accent måste väl bryta mot ett helt gäng EU- och miljöregler här men jag är bara tacksam, och kommer att återvända den.
Men till midsommarfesten blir det varken tjusig ny rullväska eller plastpåse utan rejäl vattentät sportbag med gummistövlar, sovsäck och polsk vodka. Glad midsommar!
Dela gärna
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •