GALA magasin
You Are Reading

Tropisk natt i Chicago

0
Blogg - Nicole Schulman

Tropisk natt i Chicago

Man upphör aldrig att förvånas över vädret i nordöstra Amerika. År ut och år in envisas det med att växla tiotals grader om dan. Kvällen vi anlände till Chicago låg temperaturen på ner mot 12 grader. När vi åker är den en bra bit över 30. Rummet med utsikt mot tegelvägg på Freehand Hotel håller dock jämn kylskåpstemperatur under hela vistelsen. Men läget kan man verkligen inte klaga på: Ett stenkast från de bästa barerna och den bästa shoppingen.

Sista kvällen och natten i Chicago är rent tropiska. Att sitta inomhus är inte att tänka på. Där råder arktiskt klimat med denna eviga luftkonditionering, och det är man verkligen inte klädd för när utomhustemperaturen ligger stadigt över 25. Som tur är får vi utebord på trendiga Hub 51, med fokus på sushi. Minnesgoda läsare vet att jag älskar amerikansk sushi. Jag glömmer det dock själv varje gång jag är där. Nästa gång ska jag fasen äta sushi hela tiden! Portionerna är dock små så vi kompletterar med en portion hummus. De är inte lika bra på det…

Sushi och iskall Corona på Hub 51. Inte helt fel!

Kvällen fortsätter på Tiny Tapp, sommarbar nere vid floden. Kombinationen uteservering och vatten är oslagbar och Chicago har många alternativ på temat. Barrundan kunde ha blivit hur lång som helst, men fastnar på takbaren Raised som dessutom har utsikt, över Trump Tower och mina favorithus: Marina City. Får lära mig av några lokalbor att de mest innehåller hyreslägenheter och att det finns en speciell hiss för bilarna. Ser dock några bilar snirkla sig ner körandes också, men vad yra de måste bli. Räknar till minst 14 våningar garage!

Chicago by night. Utsikt från Tiny Tapp

Blir tyvärr inte business på hemresan. Vi får nöja oss med SAS Plus. Lite bättre mat och mycket mer utrymme än ekonomiklassen. Typ motsvarande business på en del andra bolag… Oklart varför SAS hittar på sina egna klasser, men det leder i och för sig till glada överraskningar snarare än alltför högt ställda förväntningar. Höll dock på att frysa ihjäl av luftkonditioneringen. Vad hände med de där små flärparna i taket där man kan reglera sin egen plats temperatur? Tänk om man skulle kunna välja mellan varm och kall placering i brist på dessa? Vad som är lagom för någon är ju ofrånkomligen för varmt, eller kallt, för någon annan. På en flight lyckades jag identifiera var temperaturreglaget satt och gick och smyghöjde. Måste göra detta till en vana!

Utsikt in mot stan från Navy Pier
Dela gärna
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •