GALA magasin
You Are Reading

Tomas Ledin är tillbaka – med musikaliskt lyckopiller

0
Musik & Teater

Tomas Ledin är tillbaka – med musikaliskt lyckopiller

Tomas Ledin

Tomas Ledin är tillbaka. Efter en lång rad kritikerrosade publiksuccéer och efter två års uppehåll intar en av Sveriges mest älskade artister åter igen scenen. Det gör han med en nyskapad musikalisk show. En lika klassisk som modern upplevelse, där Tomas alla odödliga hits står i centrum.
“Ledin – Skarpt läge” har premiär på Cirkus i Stockholm den 15 september 2017. Biljetterna släpps den 21 februari via LiveNation.se.

Jag ser verkligen fram emot det här. Det har varit skönt men lite egen tid och en tom kalender, men nu är lusten tveklöst tillbaka.” , säger Tomas Ledin.
Få svenska artister kan peka på en lika lång och framgångsrik karriär. Under de hektiska åren 2011 – 2015 radade Tomas upp ett pärlband av succéer.
Hösten 2011 – var det premiär för den nyskapande och kritikerrosade krogshowen Ledin Showtime. Succén spelades under fyra säsonger för drygt 250 000 personer.
Hösten 2011 – uppskattad medverkan i TV4-succén ”Så mycket bättre”.
Sommaren 2012 – släpptes listettan och det guldsäljande dubbelalbumet ”40hits/40år”.
Samma år inbjöds Tomas som den första artisten någonsin till SVTs ”Allsångsscenen är din”, en timmeslång direktsänd hyllning.
Hösten 2013 – kom folkmusikalbumet ”Höga Kusten”, även det en etta på försäljningslistan. Albumet sålde guld och tilldelades en Grammis.
Våren 2014 – gjordes en framgångsrik konsertturné med Höga Kusten Kapellet, som förlängdes in på sommaren.
Sommaren 2015 – var det dags för en klassisk sommarturné i Sverige, Norge och Finland. ”Livs Levande Ledin” sågs av drygt 180 000 personer.
Räkna med en spektakulär show i högt tempo och med glimten i ögat.
Tanken på att göra något på en fast scen igen blev minst sagt frestande, att få stå där med ett stort band i ryggen är svårt att tacka nej till. Och sedan, framför allt, mötet med publiken. Det lyckorus och den energi som vi fått uppleva tillsammans, kopplat till alla uppmuntrande kommentarer på sociala medier gjorde att beslutet blev enkelt. Det känns fint nu, som det ska. Både lockande och lite skrämmande att kliva ut på scenen igen.
Missa inte höstens musikaliska lyckopiller!
Föreställningen produceras av 2Entertain, Live Nation och Vicky Nöjesproduktion.

Dela gärna
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •