GALA magasin
You Are Reading

Tilde de Paula Eby om sitt sommarprat: "Jättekul och panikartat!"

0
Intervju

Tilde de Paula Eby om sitt sommarprat: "Jättekul och panikartat!"

Tilde de Paula Eby, Sommar i P1

I morgon, 16 augusti, sänder programledaren sitt Tilde de Paula Eby, 46, allra första Sommar i P1. GALAs reporter Pär Jonasson fick en pratstund innan programmet med Tilde som ger oss en liten hint om vad hon kommer att prata om …

GALAs Pär Jonasson med Tilde de Paula Eby.
GALAs Pär Jonasson med Tilde de Paula Eby.

Hur känns det att Sommar-debutera?
– Det var verkligen en överraskning att bli tillfrågad. Jättekul, och panikartat!
Vad kommer du att berätta om?
– Jag ska försöka göra något relevant av allt det jag har fått lära mig genom de möten jag haft i mitt liv, inte minst genom mitt yrke. Jag tycker ju om att ställa frågor till andra, så det är klar att det känns ovant att plötsligt berätta om sig själv.
Några spännande ”bakom kulisserna-avslöjanden”?
– Tycker du att jag ska ha det? Jag ska ta med mig det, ha ha!
Och kanske tipsa om hur man gör för att komma upp så otroligt tidigt på morgonen som du har gjort i många år?
– Vet du vad grejen är? Jag är ju inte alls en morgonmänniska, utan en utpräglad kvällsmänniska, så det spelar ingen roll för mig om jag går upp klockan fyra eller klockan åtta på morgonen, jag är lika förstörd ändå!
Den viktigaste ingrediensen i ett Sommar-program?
– Att det känns uppriktigt och ärligt. Det får gärna vara roligt, och relevant. Och det ska helst inte vara en och en halv timmes ”skrytrulle”.
Kan du avslöja en artist eller låt du kommer att spela?
– Stevie Wonder kommer garanterat att vara med, han är min musikgud!
Vem av årets Sommar-värdar är du mest nyfiken på?
– Det är klart att det ska bli intressant att lära sig mer om hjärnan av Anders Hansen, och terrorexperten Magnus Ranstorp har ju väldigt mycket att berätta om, liksom Emma Frans…
Det bästa stället att befinna sig när man lyssnar på Sommar?
– Hemma i mitt sommarsmultronställe i Palma på Mallorca. Jag gillar Sommar-prat där man lär sig saker, som olika forskare. Att lyssna på Sommar är också bra som research inför egna intervjuer som jag gör. Jag lyssnar gärna när jag tränar, promenerar eller åker till jobbet.
Av: Pär Jonasson

Fotnot: Sommar sänds i P1 varje dag 13 och finns även på SR Play.

Dela gärna
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •