GALA magasin
You Are Reading

Thomas Ravelli: "Jag ville komma ur min feghetszon!"

0
Intervju

Thomas Ravelli: "Jag ville komma ur min feghetszon!"

Jasmine Takács, Thomas Ravelli, let´s Dance

I kväll, är det dags för årets Let’s Dance, och det med sitt kanske starkaste startfält någonsin. GALAs reporter Pär Jonasson har träffat alla deltagarna, som vi allt eftersom fram till premiären publicerar här på GALA. Tidigare har artisten Méndez, Lancelot Hedman Graaf  (Magdalena Graafs och Magnus Hedmans son), Magdalena Forsberg, Dan Ekborg, Robin Bengtsson, Kristin Kaspersen, Linnéa Claeson, LaGaylia Frazier och “Fab” Freddie Svensson berättat varför de tackade ja till denna utmaning. Två deltagare som återstår ta pulsen på är Thomas Ravelli och Sanna Lundell, så här säger Thomas Ravelli:
Tackade du ja till Let’s Dance utan att tveka?
– Jag har fått frågan ett antal gånger och varje gång tackat nej omedelbart, det gjorde jag även den här gången. Men till slut sa jag till mig själv ”Nu får du sluta att vara feg och istället utmana dig själv, bara kasta dig ut!”. Så det var nyfikenheten och att komma ur min feghetszon som gjorde att jag ändrade mig.
Har du fått något stöd från din familj?
– Nej, min fru säger ”Det är ditt race!” Jag har ju tre barn också, och speciellt min mellanflicka som är 25 var väldigt tveksam till en början. De heter ju Ravelli och vill kanske inte få frågan ”Var det din pappa som gjorde bort sig på Lets’s Dance?”. Det har ju alltid varit så eftersom vi har ett sånt ovanligt efternamn.
Vilken dans tror du blir din bästa?
– Inte någon av de där snabba historierna i alla fall, latindanserna, utan snarare vals eller american smooth. Jag tycker det är mycket skönare att dansa lite lugnt.
Vilka svagheter har du som dansare?’
– Allt! Men det viktigaste för mig är att ha skoj! Om jag sedan trampar snett eller gör något misstag tar jag det med ett leende. Man kan ju bara göra så gott man kan! Det är ju inte så att hela svenska folket blir förbannat på dig om jag gör ett misstag här, men däremot om du gör ett misstag i en viktig fotbollsmatch så blir du ihågkommen för det i resten av ditt liv! Och som tur är har jag världens sötaste och bästa danscoach!

Jasmine Takács, Thomas Ravelli, let´s Dance
Thomas Ravelli och Jasmine Takács.

Har du någon tidigare Let’s dance-favorit?
– Jag minns när världens starkaste man Magnus Samuelsson var med, han är ju två meter lång och stor som ett hus, men fick ändå ihop det! Frank Andersson var också väldigt duktig, för att inte tala om Ingemar Stenmark. Och Jesper Blomqvist! Jag minns när Jesper som ung kom till IFK Göteborg och var så blyg att han varken vågade säga bu eller bä, och så går han och vinner hela Let’s Dance!
Danspartnern Jasmine Takács kommentar om Thomas:
– Thomas största tillgång är att han lyssnar på coachen, och förstås det berömda Ravelli-steget från VM 1984. Det kommer vi att använda oss av! Jag ser fram emot att få bjuda på detta Thomas ”signature move” och tror det skulle passa jättebra i en pasodoble.

Text: Pär Jonasson
Foto: Pär Jonasson, Stella Pictures 
Film: 1 Youplay

Dela gärna
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •