GALA magasin
You Are Reading

"The King has left us" – så minns artistkollegorna Jerry Williams

0
Nöje

"The King has left us" – så minns artistkollegorna Jerry Williams

Jerry Williams

Jerry Williams, en av Sveriges mest folkkära artister, har avlidit efter en kort tids sjukdom. Under sin mer än 50 år långa karriär gjorde han otaliga folkparksturnéer och spelade in ett 30-tal skivor. Han var även med i ett flertal filmer.
Förband åt The Beatles
Jerry Williams slog igenom som sångare i The Violents i början av 60-talet. Tillsammans med dem turnerade han 1963 som förband åt The Beatles. Det var i folkparkerna, som soloartist, som Jerry Williams blev folkkär på riktigt med sin 50-talsrock som han aldrig skulle komma att överge. Efter solodebuten med albumet Jerry 21 gav han ut ett 30-tal album, vid sidan om roller i musikalen Cats, och som ”motorcykelknutte” i kultfilmen G. Jerry Williams största hit är ”Did I tell you” från den Grammisbelönade skivan JW som gavs ut 1989.
Hyllas stort
Jerry Williams är saknade av såväl familj som artistkollegor som skriver hyllningar och sorgliga farväl på sina instagramkonton idag (se nedan). Det märks vilken älskvärd och omtyckt person han var Jan-Erik ”Jerry Williams” Fernström. Han blev 75 år gammal.
“Så ledsen att vänner Jerry har somnat in. En fantastisk person och musiker”, skriver Ankie Bagger
“Åh nej. Jerry Williams har gått bort. Alldeles för tidigt. Han var en av de schystaste och snällaste människor jag träffat. Och ett superproffs som levde för musiken och sin publik. Vila i frid”, skriver Christer Lindarw.
“Jerry Williams! Det var sorgligt…R.I.P.”, skriver Babben Larsson. 
“The King has left us”, skriver Richard Herrey”.
“Så stolt över att ha fått äran att sjunga tillsammans med dig Jerry. Du är för evigt en av Sveriges största artister. Och hela Sverige kommer sakna dig nåt fruktansvärt. Du var kungen. Vila i frid”, skriver Malena Ernman.
“Neeeej Jerry!! Varför…Du var One of a kind och jag älskade att jobba med dig”, skriver Charlotte Perrelli.
“Nu kommer det Jive:as så in i bomben i himlen. Ledsen att vi inte fick ha dig mer här på jorden. Du var bäst! R.I.P.”, skriver Patrik Isaksson. 
“JERRY!!!! DU var störst, bäst, coolast och snällast! Tack för allt du lärde oss, mig. Rock on där uppe”, skriver Martin Stenmarck. 
Jerry Williams


Foto: Stella Pictures
 
 
 

Dela gärna
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •