GALA magasin
You Are Reading

Spännande sommarläsning av våra svenska deckardrottningar

0
Boktips

Spännande sommarläsning av våra svenska deckardrottningar

boktips

Sommaren är här och vad är väl mer avkopplande än att läsa en god bok. Här är tips på fyra aktuella och spännande böcker av tre av Sveriges största deckardrottningar och en “deckarprinsessa”. Alla är nominerade till Årets Deckarförfattare – Läsarnas pris i Crimetime Specsavers Award.
Sofie Sarenbrant - Syndabocken
Sofie Sarenbrant – Syndabocken
Deckardrottningen Sofie Sarenbrant är känd för sina relationsdrivna spänningsromaner med stark förankring i vår samtid. Hennes serie om Emma Sköld har sålts i över 1,5 miljoner exemplar och till fjorton länder. Syndabocken är Sofie Sarenbrants nionde bok, är en fängslande skildring av lögner, hämnd och dysfunktionella familjer. Hur väl känner du egentligen ditt barn?
Emma Sköld är tillbaka!
Få fiktiva personer har väckt så mycket engagemang som karaktärerna i Sofie Sarenbrants Emma Sköld-serie. Efter två års frånvaro återvänder de nu i Syndabocken – den fristående fortsättningen på succén Tiggaren.
En inbrottsvåg drar genom idyllen i Bromma, och när en tonårspojke hittas mördad pekar allt på att det är ett villainbrott som gått snett. På Facebookforumet Brommavännerna spekulerar medlemmarna vilt, och hatiska fördomar sprids om familjens städerska och utländska gästarbetare. Emma Sköld och hennes partner Nyllet kopplas in på fallet, men utredningen försvåras av deras privata problem.
Marie Ljungstedt - Ett mörker mitt ibland oss
Marie Ljungstedt – Ett mörker mitt ibland oss
Marie Ljungstedt har en bakgrund som journalist inom radio och tv. Hon har etablerat sig som en av våra mest framgångsrika deckarförfattare och hennes böcker har sålt i över frya miljoner exemplar endast i Sverige och utkommer i ett tjugotal länder. Tidningen The Times har kallat henne ”one of Scandinavia´s best crime writers”.
Mördarjakt på Gotland
Under havskappseglingen Gotland Runt blåser det upp till storm och masten knäcks på en av de favorittippade båtarna. Besättningen tvingas söka skydd i en vik med lugnare vatten. I strandkanten ligger en död man med krossad skalle, munkavle och bakbundna händer.
Kommissarie Knutas kastas in i en halsbrytande mördarjakt som mitt i den gotländska högsommaridyllen leder honom in i ett mörker han aldrig kunnat föreställa sig.
Emelie  Schepp - Pappas pojke
Emelie  Schepp – Pappas pojke
Emelie Schepp (1979) har under många år arbetat som projektledare i reklambranschen. 2013 gav hon ut sin debutbok Märkta för livet på eget förlag och med 40 000 egenhändigt sålda exemplar rankas hon fortfarande som Sveriges främsta egenutgivare. Sedan dess har hon släppt flera böcker i serien om den komplexa åklagaren Jana Berzelius. Böckerna har sålts till 30-talet länder och blivit läsarfavoriter och bästsäljare i många länder. Emelie Schepp utsågs till Årets Deckarförfattare 2016 och 2017.
Kamp på liv och död
En varm sommarkväll ringer sexårige Jonathan till sin pappa Sam som är på väg hem. Skräckslagen berättar han att någon har tagit sig in i familjens hus i Norrköping. Det är det sista Sam hör från pojken innan han försvinner spårlöst.
Åklagare Jana Berzelius leder förundersökningen av det komplicerade fallet. Tillsammans med kriminalkommissarie Henrik Levin och kriminalinspektör Mia Bolander försöker hon ta reda på vad som har hänt Jonathan. Spåren leder bakåt i tiden, och ju längre Jonathan är borta desto mer personlig blir utredningen för Jana. Hon inser att det är bråttom, mycket bråttom att hitta pojken.
Samtidigt begär den skoningslöse Danilo Peña att Jana ska besöka honom i häktet. När hon till slut går med på att träffa honom kastas hon in i en fruktansvärd kamp på liv och död, där allt sätts på spel och ingen går säker.
Pappas pojke är den fjärde delen i serien om åklagare Jana Berzelius.
Pernilla Ericson - När du vänder dig om
Deckarprinsessan Pernilla Ericson – När du vänder dig om
Pernilla Ericson är journalist och har jobbat bland annat på Aftonbladet och med olika produktioner för TV4. Detta är hennes tredje bok, debutboken Spåren vi lämnar efter oss, utkom 2016 fick ett varmt mottagande av både kritiker och läsare. I maj 2017 släppte hon uppföljaren, Jag ska hitta dig och nu kommer tredje boken När du vänder dig om som bygger på en sann historia.
Bygger på en verklig berättelse
En vilt främmande, berusad man tar sig in i en kvinnas hem på Södermalm i Stockholm, och våldtar henne brutalt. Polisen kan gripa mannen på plats. Det hela verkar först vara ett enkelt fall, men utredningen faller ihop som ett korthus. Det fanns en skriftlig inbjudan, och mannen går fri.
När polisen börjar gräva hittar de ännu en snarlik anmälan. Det här blir upptakten till en utredning som helt saknar motstycke: grova våldtäkter med förövare som inte kan dömas. Skräcken sprider sig. Specialteamet Erlagruppen med polisen Liv Kaspi i spetsen återförenas och uppdraget sätter gruppens medlemmar på prov i en jakt på förövare som förföljer och terroriserar kvinnor. Liv Kaspi kämpar samtidigt med sitt privatliv. Hon har vågat älska en man med bakgrund i den undre världen men kan hon lita på honom?
 
 

Dela gärna
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •