GALA magasin
You Are Reading

Sista natten i Sanur

0
Blogg - Nicole Schulman

Sista natten i Sanur

Vårt sista hotell har sina egna, kjolklädda tempelvakter

Även om båtarna här är både punktliga och välorganiserade vågar vi inte riskera att befinna oss på fel ö när vi har ett flyg att passa dagen efter. Följaktligen checkar vi sista natten in på ett hotell på ”fastlandet”, i orten Sanur på Balis östkust. Här är stämningen lugnare och trafiken glesare än på hetsiga västkusten. Längst med stranden ligger små restauranger som ett pärlband, med stolar och bord nere i sanden, precis som det ska vara på semestern enligt mig. Vi väljer en som fått bra betyg, med det mystiskt svenskklingande namnet Lilla Pantai, och beställer dagens grillade fisk. Hinner precis äta upp varmrätten men sedan öppnar sig himlen och alla skyndar in under tak. Mirakulöst nog får alla platser även ”inomhus”, och beställda rätter och notor hittar till rätt sällskap. Förundras över hur allt på något sätt är anpassat till dessa oerhörda skyfall som kommer flera om dagen i värsta fall. Taken läcker inte. Rännstenen svämmar inte över. Så fort de upphör efter allt från timmar till minuter är det som om de aldrig hade inträffat. Ett av dessa skulle ha lamslagit Stockholm i veckor, det kan jag lova. Här blir man i värsta fall blöt om fötterna. Alla hotell lånar ut stora paraplyer som man gör klokast i att bära med sig.

Utsikten från vårt bord på stranden på Lilla Pantai

Inte bara trafiken är lite lugnare här på östkusten. Vattnet är stilla och perfekt för simturer. Inte lika kristallklart som ute på Lembongan men inte heller något synbart skräp. Hotellet har en strandbar som spelar bra musik medan vi ligger i solstolarna och avnjuter ett uppehåll mellan skurarna. Vi ser potential till en kvällsdrink men när vi återvänder efter middagen har de övergått till en mer sömnframkallande repertoar. Nåja, utsikten är i alla fall fin och drinkarna om inte billiga så i alla fall billigare än hemma.

Utsikt över flytande solpaviljonger och julgran (!) i skyfall, från hotellets strandbar

Något annat som är billigare, eller åtminstone väldigt prisvärt, är hotellen. Puri Santrian där vi nu bor för under 1000 kr rummet inklusive frukost är en väldigt lyxig affär med fyra pooler, egen strand, eget spa, etc. Blev dessutom uppgraderade till stort deluxrum med balkong. Dock tycker jag mig märka att ju lyxigare hotell desto konstigare badrumslayout. I Seminyak var badrummet ett genomgångsrum med utgång både mot terrassen och in mot sovrummet. Här skiljs det åt mot sovrummet av en stor glasvägg!? Som tur är med nerfällbar persienn men fortfarande opraktiskt då sovrummet lyses upp om en i sällskapet går upp och kissar på natten. På Lembongans lite enklare hotell var den enda konstigheten att badrummet var utomhus och endast delvis taktäckt. Så när skyfallen kom kunde man ställa sig i duschen utan att behöva vrida på den!

Utsikt från vår balkong, praktiskt taktäckt så man kan sitta ute även när det regnar
Dela gärna
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •