GALA magasin
You Are Reading

Sissela Kyle berättar för GALA om sitt fjärde sommarprat: "Utgångspunkten en speciell händelse"

0
Intervju

Sissela Kyle berättar för GALA om sitt fjärde sommarprat: "Utgångspunkten en speciell händelse"

Sissela Kyle

I morgon, 26 juli, sänder skådespelerskan och regissören Sissela Kyle, 62, sitt Sommar i P1. GALAs reporter Pär Jonasson fick en pratstund innan programmet med Sissela som ger oss en liten hint om vad hon kommer att prata om …

GALAs Pär Jonasson och Sissela Kyle.
GALAs Pär Jonasson och Sissela Kyle.

Du har varit med i Sommar några gånger?
– Ja, det här är fjärde Sommar-pratet, och jag har även varit med i Vinter i P1 en gång.
Vad har du kvar att berätta om?
– Jag har nog aldrig berättat från A till Ö att ”si och så var det” utan har har haft andra berättelser och perspektiv. Mitt första program handlade om rädsla och skräck, ett handlade om mat, ett om min pappa, ett om brytningstider… Den här gången är utgångspunkten en speciell händelse som jag inte vill avslöja nu, men temat är att jag just nu lever alla åldrar samtidigt. Att jag både är tonåring, medelålders och även en ganska gammal människa. Att jag är tidlös. Det är något jag känner väldigt starkt.
Den viktigaste ingrediensen i ett Sommar-program?
– Att man vill berätta något. Att man inte är rädd varken för känslor eller humor. Att man på riktigt drivs av en berättarglädje.
Kan du avslöja en artist eller låt du kommer att spela?
– Bland annat Dag Wirén, ”ditteriditteriditt…”, det som en slags sommarmarsch. Och jag är ju syssling med Cat Stevens, så jag spelar kanske en låt av honom med!
Det bästa stället att befinna sig när man lyssnar på Sommar?
– Jag tycker om att göra något medan jag lyssnar, som att olja en trappa, rensa ett hallonland, slipa ner en möbel… När jag ligger still somnar jag så fruktansvärt lätt, så hängmattan är absolut inget för mig. Jag behöver göra något!
Någon favorit bland tidigare Sommar-värdar?
– Jag älskade till exempel Marianne Mörck, och Sture Linnér. Jag gillar inte när det blir för mycket sentimentalitet.
Ditt smultronställe på sommaren?
– Bohuslän, och helst Tjörn, där jag inte är så ofta men alltid längtar till.
Av: Pär Jonasson
Fotnot: Sommar sänds i P1 varje dag 13 och finns även på SR Play.

Dela gärna
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •