GALA magasin
You Are Reading

Se bilderna från Victorias viktiga Japanresa

0
Kungligt

Se bilderna från Victorias viktiga Japanresa

kronprinsessan victoria japan

För andra gången på ett drygt år har kronprinsessan Victoria varit i Japan i rollen som FN-ambassadör för de globala hållbarhetsmålen, frågor som hon brinner för. Victoria deltog i den tredje upplagan av Keystone Dialogue och det var Stockholm Resilience Centre som arrangerade mötet där vd:arna för tio av världens största fisk- och skaldjursföretag deltog. Syftet var att vidareutveckla ett globalt samarbete kring hållbara hav.
Karuizawa i Japan
Keystone Dialogue 3 hölls i Karuizawa i Japan. Mötet var en uppföljning av de tidigare dialogerna som ägde rum på Maldiverna i november 2016 och i Stockholm i maj 2017, samt det informella möte med de största japanska fisk- och skaldjursföretagen som ägde rum på svenska ambassaden i Tokyo i april 2017.

kronprinsessan victoria japan
Kronprinsessan Victoria tillsammans med ambassadör Magnus Robach vid Keystone Dialogue 3.

Mottagning på svenska residenset 
Keystone Dialogue 3 inleddes under söndagskvällen där ambassadör Magnus Robach stod värd för en mottagning på svenska residenset i Tokyo.
Under måndagen inleddes mötet i Karuizawa med att Kronprinsessans öppnade och sade: “I dag finns det en ökande medvetenhet om den kritiska roll som er bransch spelar för att säkerställa tillgång till högkvalitativ, näringsrik mat. […] I slutändan är det en enkel ekvation: För en hälsosam värld behöver vi en hälsosam, och hållbar, fisk- och skaldjursindustri. […]
Kronprinsessan: “Ni är verkligen ledare”
På bara två år, har ni uppnått mycket. Samtalen som ni har, påverkar redan en mycket vidare konversation om behovet av förvaltning av haven samt hållbarhet i skaldjursindustrin. Ni sätter nya standarder för den globala skaldjursindustrin. Ni är verkligen ledare ‑ i ordets sanna bemärkelse.”

kronprinsessan victoria japan
Kronprinsessan Victoria vid Kungliga filharmonikernas konsert i Suntory Hall, Tokyo, Japan

Konsert med Kungliga filharmonikerna
Under Keystone Dialogue 3 diskuterades SeaBOS-aktiviteter samt hur samarbetet mellan fiskeföretagen ska utvecklas vidare.
Besöket i Japan avslutades med att Kronprinsessan närvarade vid en konsert med Kungliga filharmonikerna på Suntory Hall i Tokyo, Japan.
Foto: Said Karlsson/Sveriges Ambassad Japan

Dela gärna
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •