GALA magasin
You Are Reading

Romantiska restips

0
Blogg - Nicole Schulman

Romantiska restips

Det finns två kvällar om året då jag till varje pris undviker att gå ut på krogen: Nyår och Alla hjärtans dag. Den förstnämnda av uppenbara skäl. Den andra för att det är ungefär lika romantiskt som ett koreanskt massbröllop. (Att gå ut med familj eller vänner kan däremot vara trevligt, om man får bord). Jag brukar hävda att Valentin borde firas genom att hylla kärleken i bred bemärkelse. Lever man med en partner borde väl denna få rättmätig uppmärksamhet 365 dagar om året, eller? Nåja, vill du överraska mannen eller kvinnan i ditt liv med en romantisk resa kommer här några ”tänk utanför ramarna”-tips:

Paris är ju känd som romantikens huvudstad, och visst är det fint och väl värt ett besök. Det finns massor av spännande kulturella aktiviteter. Men allvarligt talat: Hur romantiskt är det att köa till Louvren i timmar, kanske i ösregn? Det är väl varandra man vill titta på? Gör istället: Franska Rivieran. Här finns inga distraktioner förutom god mat och vin. Man slipper fastna i turistfällor och omges av den underbart doftande naturen (till exempel mimosa eller lavendel beroende på årstid) istället för storstadens avgaser och avlopp. Dessutom är klimatet mildare. Medelhavet är badbart från april till oktober, minst. I alla fall för oss som är vana vid svenska vattentemperaturer.

Rom är många sugna på och har en bild av gudomlig pizza på pittoreska uteserveringar. Jag är ingen fan av Rom utan tycker mest det är stökigt och dyrt. De där mysiga uteserveringarna får man leta länge efter, och på vägen dit har man antagligen hållit på att bli överkörd x-antal gånger. Gör istället: Amalfikusten. Här kan vi snacka romantiskt med solnedgångar som kan få den mest inbitna cynikern att börja skriva kärleksballader. De vackra små byarna som klamrar sig fast vid dramatiska klippor är en perfekt kuliss, och överallt bjuds man på hemmagjord limoncello. Det vackra börjar bara en kort tågresa söder om dammiga Rom.

Thailand väljer många par som vill rå om varandra i tropisk miljö. Ett ganska dåligt val skulle jag säga. Visst är stränderna oslagbara och visst finns det avskilda platser som bäddar för romantik, men de mer tillgängliga delarna av Thailand präglas antingen av hedonistiskt festande med snygga ungdomar från hela världen eller av omfattande prostitution, ofta både och. Ingetdera bidrar direkt till en romantisk stämning… Gör istället: Bali. Jag har aldrig sett så hög koncentration av par på något resmål någonsin. Det är förståeligt. Här finns lyxiga hotell för en spottstyver, vacker natur, bra service, bra restauranger och (möjligen med undantag av Kuta) ganska så folktomma stränder.

Dela gärna
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •