GALA magasin
You Are Reading

Prinsessan Sofia hyllade Årets eldsjäl: "En superhjälte med en superkraft, som dagligen förflyttar berg"

0
Kungligt

Prinsessan Sofia hyllade Årets eldsjäl: "En superhjälte med en superkraft, som dagligen förflyttar berg"

Prinsessan Sofia

För tionde året i rad prisades Året eldsjäl och Årets arbetsgivare under Visa vägen-galan i går i Stockholm. En gala som statliga bolaget Samhall står bakom. Priset är till de som arbetar med att öppna arbetsmarknaden för personer med funktionsnedsättning. Programledaren Peter Jihde ledde galan, som i år hade temat Att bli sedd och prisutdelare var prinsessan Sofia och svt:s vd Hanna Stjärne. Med nära 30 000 röster på knappt 700 kandidater har sållat fram 18 finalister till Visa vägen-priset 2018 och årets vinnare till priset Årets eldsjäl var Joanna Halvardsson från Aspiepower och Årets arbetsgivare Bactiguard.

Johanna Halvardsson, prinsessanSofia
Prinsessan Sofia delade ut priset Årets eldsjäl till Johanna Halvardsson.

Sofia: “Det handlar om att försöka bryta normativa regler som samhället satt”
Innan prinsessan Sofia delade ut priset till Årets eldsjäl berättade hon om Prins Carl-Philips och Prinsessan Sofias Stiftelse, som startades på deras bröllop och som bland annat arbetar för ett trevligare internet för unga.
– Det handlar om att försöka bryta normativa regler som samhället satt. Ju fler vi är som känner att vi platsar, desto bättre samhälle. I dag är det enkelt att sitta bakom en dator och döma någon, men svårt att vara på andra sidan och ta emot. Det är svårt att veta som föräldrar hur man ska stötta sina barn. Internet är på många sätt fantastiskt, alla har en tillhörighet på ett visst sätt, men vi måste lära våra unga regler även på nätet, sa prinsessan Sofia.

Galans vinnare och prisutdelare.
Galans vinnare och prisutdelare.

“Sprida kunskap”
Efteråt delade prinsessan Sofia ut priset Årets eldsjäl med motiveringen:
”Med en brinnande iver kämpar årets eldsjäl för att sprida kunskap och förståelse kring kompetensvariationer. Hen bygger broar över fördomens bråddjupa raviner och tänder ljus i inskränkthetens mörker. Med en vilja av stål, visar eldsjälen också vägen genom att själv vandra den och ge sitt yttersta av sitt innersta. Kort sagt, en superhjälte med en superkraft, som dagligen förflyttar berg.
Årets eldsjäl 2018 är Joanna Halvarsson.”


Foto: Pelle T Nilsson/Stella Pictures

Dela gärna
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •