GALA magasin
You Are Reading

Madeleines debut som barnboksförfattare: "Vi hoppas att boken kan bidra till samtal mellan barn och vuxna kring svåra frågor"

0
Kungligt

Madeleines debut som barnboksförfattare: "Vi hoppas att boken kan bidra till samtal mellan barn och vuxna kring svåra frågor"

Stella och hemgligheten, Prinsessan Madeleine

Nu gör prinsessan Madeleine barnboksdebut och hon gör det i det som ligger henne närmast, arbetet med World Childhood Foundation.
“Boken vill ge alla barn styrkan att stå upp för sig själva och kunskapen att det är viktigt att säga ifrån när något inte känns bra. Boken “Stella och hemligheten” handlar om integritet, självkänsla och förtroenden och vänder sig till barn i lågstadieåldern och deras föräldrar”, skriver hovet på sin hemsida.
“Längtat efter boken”
 – Under flera år har vi längtat efter att vår bok, Stella och hemligheten, ska bli verklighet. Vi hoppas att boken kan bidra till samtal mellan barn och vuxna kring svåra frågor om gränsdragningar, barns rättigheter och hur man kan hantera dessa situationer, säger Prinsessan Madeleine i ett pressmeddelande.
Ges ut i juni
Prinsessan Madeleine har skrivit boken i samarbete med Karini Gustafson-Teixeira och Marie Oskarsson. Prinsessan Madeleine och Karini Gustafson-Teixeira ligger bakom idén och grundberättelsen, och har tillsammans med Marie Oskarsson utvecklat historien om Stella. Illustratör är Stina Lövkvist och i början av juni 2019 ges den ut.

Om Karini
Karini Gustafson-Teixeira samarbetar sedan många år med Prinsessan Madeleine och tillsammans har de bland annat tagit initiativ till World Childhood Foundations #EyesWideOpen-kampanj, vars mål är att öka medvetenheten om de barn som varje år faller offer för trafficking och sexuell exploatering.
Om Marie
Marie Oskarsson är journalist och författare till över 25 böcker, främst för barn och unga. Hon skriver ofta om känslor och relationer för unga läsare.
Om Stina
Stina Lövkvist är barnboksillustratör och arbetar med serier och animation. Hennes bilder är ofta myllrande, färgstarka och fantasirika.


Stella och hemgligheten, Prinsessan Madeleine
Boken ”Stella och hemligheten” och handlar om integritet, självkänsla och förtroenden. Den riktar sig till barn i lågstadieåldern och deras föräldrar.

Foto: Stella Pictures (bilden på prinsessan Madeleine)
Film: 1 Youplay

Dela gärna
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •