GALA magasin
You Are Reading

Prins Carl Philip om designsamarbetet: "Det har varit otroligt spännande – och svårt"

0
Kungligt

Prins Carl Philip om designsamarbetet: "Det har varit otroligt spännande – och svårt"

Prins Carl Philip och Oscar Kylberg

Hästens sängar känns igen på sitt blårutiga mönster, vilket sett likadant ut sedan det lanserades 1978, men under en exklusiv pressvisning på världens största möbelmässa i Milano avslöjades att mönstret nu har omtolkas för första gången och det i samarbete med designduon Bernadotte & Kylberg.
Två års tid
Arbetet har pågått under stort hemlighetsmakeri i två års tid och resulterat i två nya mönster; Appaloosa och Marwari. Under en exklusiv pressvisning möbelmässan i Milano på där Oscar Kylberg och prins Carl Philip Bernadotte själva var på plats för att berätta om det unika designsamarbetet.
Nya mönstret Appaloosa designat av Bernadotte & Kylberg.
– Som svensk får man snabbt en relation till Hästens och företagets tydliga formspråk. Hästens är en ikon för premiumprodukter, sa Oscar Kylberg och Carl Philip Bernadotte instämde:
– Många har en bra relation till Hästen och blårutan. Det har varit otroligt spännande – och svårt – att ge blårutan en ny tolkning.
– Vi hade en idé om vad vi ville göra. Det har pågått två parallella processer med de två mönstren, Med Hästens tydliga blåruta visste vi att vi inte fick vara fega, sa Oscar Kylberg, till pressen på plats.
“Det är fantastiskt”
När designduon visade sina idéer för Hästens styrelseordförande Jan Rydh blev de först utsatta för det ingen designer vill gå igenom.
– Han sa ”det här är inte bra”, dröjde en liten stund och sa sedan: ”det här är fantastiskt”, berättade Oscar Kylberg under pressvisningen.
Hästens-säng klädd i nya mönstret Marwari av Bernadotte & Kylberg
“Lockande samarbete”
Mönstren är framtagna för Hästens sängmodell 2000T och tillverkas av särskilt utbildade hantverkare. Inspirationen bakom namnen kommer från hästraserna med samma namn, Appaloosa med sin oregelbundet fläckiga päls och Marwari med sin mustiga bruna päls.
– Vi blev mycket entusiastiska när vi kontaktades av Hästens. Det kändes väldigt lockande att samarbeta med ett så klassiskt svenskt varumärke, som dessutom har ett så starkt grafiskt uttryck som Hästens blåruta, säger Oscar Kylberg, VD för Bernadotte & Kylberg i ett pressmeddelande.
– Vi hade inte kunnat föreställa oss en mer passande partner än Bernadotte & Kylberg för att tolka vårt signum blårutan, med ett verkligt innovativt och modernt resultat. Både Appaloosa och Marwari överträffade våra förväntningar och resultatet tänjer på gränserna för vad som är Hästens klassiska design, säger Jan Rydh.

Dela gärna
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •