GALA magasin
You Are Reading

Pernilla och Bianca om sina inredningsstilar: ”Vi är så lika men ändå så olika”

0
Inredning & prylar

Pernilla och Bianca om sina inredningsstilar: ”Vi är så lika men ändå så olika”

Bianca Ingrosso och Pernilla Wahlgren

 Nu får vi hänga med till Pernilla Wahlgren och hennes dotter Bianca Ingrosso när de inreder sina hem i samarbete med Jotex. Vad är den största skillnaden i deras inredningsstil? Och vad tycker Pernilla att alla borde ha hemma?
–Jag har bott på Lidingö i tolv år och sex år i det här huset. Jag gillar det här huset för att det är litet, mysigt, familjärt, rörigt men ändå varmt. Nu vill jag vrida till mysighetsfaktorn ytterligare och göra så att matsalsdelen och vardagsrummet ser lyxigare ut.
– Jag och Bianca är lika när det kommer till inredning. Vi gillar båda mässing, sammet, rosa och marmor. Skillnaden mellan oss är att Bianca även vågar svart, säger Pernilla.
Pernillas bästa inredningstips:
– Att inte följa trender för att det är en trend. Eller köpa dyrt för att det ska vara dyrt. Mixa och blanda och hitta din egna stil som du trivs med. Favoritmöbeln sedan tidigare är en tavla. Jag har inte konst på väggarna i vanliga fall, men den här tavlan blev jag kär i. Jag målade faktiskt väggen efter tavlan.
Hur skulle du beskriva stylingen?
– Det jag hade innan var halvvägs och nu är det 100%. Det var så många saker som blev pricken över i:et, puffarna, divanen och den fantastiska fåtöljen. Spegeln blev jag superkär i.
Beskriv kort ditt hem
–Mysigt, familjärt, rörigt men ändå varmt.
Hur skulle du beskriva din inredningsstil?
– Jag har en feminin inredningsstil. Det är fördelen när man lever själv och är singel är att man slipper ta hänsyn till någon karl som säger att jag inte kan ha en rosa soffa eller en rosa divan i vardagsrummet.”
Hur lika eller olika är du och Bianca?
– Vi är ganska lika när det kommer till inredning. Vi gillar båda mässing, sammet och marmor. Den stora skillnaden mellan oss är att Bianca även tycker om och vågar svart. Jag föredrar ljust, fräscht och mycket guld. Och ananaser.

Binaca Ingrosso:
– Min inredningsstil är lite mer kaxig än mammas. Fast när någon hjälper henne har vi exakt samma smak, hon behöver bara lite hjälp på traven.
– Jag bor i en 2:a i Stockholm på 63 kvm. Här har jag bara bott i en månad, så jag behöver ALLT till min lägenhet. Nu vill jag få ihop färgerna och göra lägenheten hemtrevlig. En blandning mellan modernt och mysigt. Dyrt och prisvärt. Feminint med maskulina inslag.”

”Hur skulle du beskriva stylingen?

– Jag är så nöjd med inredningen! Jag visste förut hur jag ville ha det, men fick inte riktigt ihop det. Nu blev det både fint och hemtrevligt. Jag kommer både kunna ha tjejkompisarna här på ett glas vin och familjen på en filmkväll.
Hur umgås ni i det här rummet?
– Maten är alltid i fokus i vår familj. Vi pratar bara om mat, musik, film och teater. Vi är väldigt känslomässiga och väldigt mycket i vår familj. Vi bråkar, vi skriker, vi skrattar, vi gråter. Totalt kaos – men på ett härligt sätt.”
Vad är höstmys för dig hemma?
– Att äta i soffan framför en bra film. Med extra mycket snacks som popcorn, blåbär och hallon.
Vilken plats i hemmet trivs du bäst?
– I mitt badrum för där har jag allt mitt smink..
Hur skulle du beskriva din inredningsstil?
– Min inredningsstil är hemtrevlig. Den är feminin fast med maskulina inslag.
Vad inspirerar dig?
– Det som inspirerar mig kan vara vad som helst, från en stol på en restaurang till en person som går på gatan, till ett uppslag i en inredningstidning. Och självklart årstiderna!
Ändrar du din inredning beroende på säsong?
– Absolut. Jag ändrar min inredning varannan månad.
Hur lika eller olika är du och Pernilla?
-Vi är olika men ändå lika när det kommer till inredning. Jag vågar leka mer med olika färger. När mamma inreder tänker hon att allt ska matcha hennes soffa. Mamma gillar mest ananaser och rosa. Min inredningsstil är mer kaxig.”
Bildtext Pernilla om divanen kommer med:
”Den här divanen är sjukt mycket jag. Den är rosa och den är i sammet. En sådan här borde varje avdankad schlagerartist ha i sitt hem.”

Källa & bilder: Jotex
Foto: Stella Pictures

Dela gärna
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •