GALA magasin
You Are Reading

Nya stjärnor checkar in på slottet

0
Nöje

Nya stjärnor checkar in på slottet

I årets Stjärnorna på slottet medverkar Måns Möller, Julia Dufvenius Wollter, Dragomir Mrsics, Pernilla Wahlgren och Björn Kjellman.

Nu är det klart att artisten Pernilla Wahlgren, komikern Måns Möller och skådespelarna Julia Dufvenius Wollter, Dragomir Mrsic och Björn Kjellman är stjärnorna på slottet nästa säsong. Under en hel vecka ska de bo under samma tak och bjuda tittarna och slottsvännerna på stort som smått ur sina brokiga liv.
– I år mixar vi Melodifestivalen med Dramaten och stand up comedy, här får både en hårdkokt torped och Pelle Svanslös plats. Det blir garanterat spännande att se i julhelgen! säger SVT:s projektledare Ulrika Midunger.
Inspelningarna sker i juli och alla deltagarna kommer som vanligt att vara värdar för en varsin dag med aktiviteter och samtal runt frukost- lunch- och middagsbord.
Stjärnkocken Tareq Taylor gör sin andra sommar i tv-programmet och sätter tillsammans med stjärnorna ihop menyer till alla dagar.
Årets stjärnor:
Björn Kjellman
Dragomir Mrsic
Julia Dufvenius Wollter
Måns Möller
Pernilla Wahlgren

Björn Kjellman fick stora genombrott i tv-serierna ”Fasadklättraren” och ”En komikers uppväxt”. Och många fick upp ögonen för honom i uppsättningar av Suzanne Osten på Stadsteatern och i filmen Skyddsängeln. Många minns förstås även hans roll som Adam mot Josefin Nilsson i Måns Herngrens och Hannes Holms långfilm ”Adam och Eva.” Björn blev guldbaggebelönad för sin roll i Daniel Lind Lagerlöfs långfilm ”Vägen ut”. Han är nyss hemkommen från Tel Aviv där han kommenterade Eurovision Song Contest och under hösten medverkar han i musikalen ”Så som i himmelen”.
Dragomir Mrsics väg till filmduken har varit krokig. Första filmrollen fick han medan han drev ett gym på Östermalm, då regissören Josef Fares ville ha med honom i sin långfilm ”Leo”. Genombrottet kom i ”Snabba Cash”, en rollprestation som Dragomir prisats för internationellt. Bara några år tidigare hade han kämpat för att lämna en kriminell tillvaro bakom sig, och tack vare ihärdigt arbete lyckats få jobb för Sveriges Olympiska Kommitté. Dragomirs målmedvetenhet har gett honom ett flertal roller för film och tv – bland annat en roll mot Tom Cruise i ”Edge of tomorrow” och nu i egna serien ”Alex”.
Julia Dufvenius Wollter slog igenom som Ella i succéserien ”Glappet” som sändes på SVT 1997. Ingmar Bergman såg serien och gav Julia en roll i sin sista film ”Saraband”. Julia har ingått i Dramatens fasta ensemble i snart 20 år, där hon spelat i pjäser av både Shakespeare och Maria Blom, och bland annat tilldelats både Margareta Krook-stipendiet och Dramatens Flitstipendium för flest antal föreställningar på ett år (2004). Julia är nu tjänstledig för att bland annat filma och ett resultat av det kan vi se redan i höst i tv-serien ”Heder”, en serie hon även producerat.
Måns Möller såg Johan Glans på Norra Brunn och bestämde sig för att satsa på stand up comedy. Det visade sig vara ett bra beslut, Måns etablerade sig snabbt som en av de mest anlitade komikerna. Känd för den stora publiken blev han i panelprogram som ”Extra, extra” och ”Parlamentet”. Han utsågs till Årets manliga komiker på Svenska stand up-galan 2002. Måns ligger även bakom en av de mest hyllade stand up-showerna i Sverige någonsin, ”Jävla pajas”, där han med humor och allvar berättar sin historia om hur det är att vara pappa till ett barn med autism. I år turnerar Måns med rosade showen ”Världens historia” tillsammans med Özz Nûjen.
Pernilla Wahlgren debuterade som fyraåring då hon spelade mot sin mamma Christina Schollin i tv-pjäsen ”Den längsta dagen”, och slog igenom ordentligt inför hela svenska folket i Melodifestivalen 1985 med låten ”Piccadilly Circus”. Pernilla har belönats med både Guldmasker, Ulla Billquist-stipendiet och tv-priset Kristallen. Idag har hon precis avslutat en turné med sin show ”Kort, glad och tacksam” och hon är dessutom aktuell med ”Wahlgrens värld”, podden ”Wahlgren och Wistam” samt årets julkalender ”Panik i tomteverkstan” på SVT. Pernilla blir den första i Stjärnorna på slottet som är barn till en tidigare deltagare.
Stjärnorna på slottet har premiär lördag 28 december kl 20.00 i SVT1 och samma dag på SVT Play.
Foto: Robert Eldrim, Maja Suslin/TT, Ulrika Malm/SVT, Janne Danielsson/SVT och PMJ Artistgruppen
Film: YouPlay

Dela gärna
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •