GALA magasin
You Are Reading

Marie Nilsson Lind berättar för GALA om sitt sommarprat – handlar mycket om systern Josefin

0
Intervju

Marie Nilsson Lind berättar för GALA om sitt sommarprat – handlar mycket om systern Josefin

Marie Nilsson Lind, Josefin Nilsson

I morgon, 4 augusti,  sänder artisten och textförfattaren Marie Nilsson Lind, sitt Sommar i P1. Mycket av programmet kommer att handla om Maries syster Josefin Nilsson, berättar Marie för GALAs reporter Pär Jonasson …

GALAs Pär Jonasson och Marie Nilsson Lind.
GALAs Pär Jonasson och Marie Nilsson Lind.

Finns det något när det gäller din syster som fortfarande inte är sagt från din sida?
– Ja, mycket. En del kommer jag att berätta om i mitt Sommar-program, och annat i min bok som kommer ut nästa år, på Josefins dödsdag den 29 februari. Det känns jättejobbigt men även jättebra att få göra det. Det känns som en viktig sak i livet. Jag har ett uppdrag att få ut det här, att få berätta …
Den viktigaste ingrediensen i ett Sommar-program?
– Jag har förstått att det numera har blivit viktigt att chockera eller avslöja något i programmet. Jag ska försöka berätta så att folk vill lyssna och höra om det här, och bli berörda. Men också skratta, för Josan var väldigt rolig och det vill jag också berätta om.
Jag antar att vi får lyssna till Josefin i ditt program?
– Ja, och även sådant som inte är utgivet, bland annat vår första låt från 1987 som vi spelade in på Radio Gotland. Det finns ganska mycket material som jag, Benny Andersson och Tobias Fröberg jobbar med just nu, som ska bli ett album också kommer i februari.
Någon favorit bland tidigare Sommar-värdar?
– Ja många. När jag växte upp var jag ”den duktiga storasystern” som var hemma och hjälpte till på gården, spelade klassisk piano, och då var Sommar-pratarna ett fint sällskap, många program berörde mig otroligt starkt. Vilken fantastisk känsla att få Tage Danielsson hem till sig!
Ditt smultronställe på sommaren?
– Lummelunda, en mil från Visby, i Lummelunda, där jag bor med min man 200 meter från havet. Min man älskar även Hälsingland, så vi har ett litet torp däruppe.
Av: Pär Jonasson

Film: 1 Youplay
Fotnot: Sommar sänds i P1 varje dag 13 och finns även på SR Play.

Dela gärna
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •