GALA magasin
You Are Reading

Magnus Carlson om sitt sommarprat: "Jag kommer att ta itu med min egen klimatångest"

0
Intervju

Magnus Carlson om sitt sommarprat: "Jag kommer att ta itu med min egen klimatångest"

Magnus Carlson

I dag (på sin 50-årsdag) klockan 13.00 i P1 kan du lyssna på artisten Magnus Carlsons sommarprat. GALAs reporter Pär Jonasson träffade Magnus inför programmet.
Blir det mest skratt eller mest gråt i ditt Sommar?
– Det blir nog både och, lite som livet självt.
Vad kommer du att prata om?
– Jag tänkte mest prata om framtiden. Mycket om klimatet och miljön, det ligger mig varmt om hjärtat. Jag kommer att ta itu med min egen klimatångest, ta reda på vad som gäller och vad man själv kan göra.
Det är ditt första Sommar, känns det nervöst?
– Nja, det tycker jag väl inte riktigt. Men det är klart att det är en ära att bli utvald och att man känner ett ansvar. Man antas ju ha något angeläget att säga.

GALAs reporter Pär Jonasson med Magnus Carlson.
GALAs reporter Pär Jonasson med Magnus Carlson.

Har du tänkt ut den viktiga inledningen på programmet?
– Ja, jag har en ganska dramatisk inledning. Att göra ett Sommarprogram är ju lite som att skriva en låt, eller göra en skiva. Att man måste greppa tag om lyssnaren på en gång.
Kommer du att vara personlig?
– Man gör ju programmet utifrån sig själv, så det kommer jag nog.
Något gammalt Sommarprogram du minns särskilt?
– Ja, många. Exempelvis Emil Jensens program för ett par år sedan jag tyckte var väldigt bra. Han är bra på att berätta. Ofta kan helt otippade Sommarvärdar vara de som överraskar mest och är de mest intressanta.
Vad blir det för musik?
– Det blir det svåraste att välja. Det finns så många bra låtar att man skulle kunna hålla på flera dygn i sträck. Jag kommer att spela låtar som passar ihop med det jag pratar om, lite som illustrationer.
Av: Pär Jonasson
Foto: Pär Jonasson

Dela gärna
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •