GALA magasin
You Are Reading

Madeleine 36 år idag – prinsessan som gått sin egen väg!

0
Kungligt

Madeleine 36 år idag – prinsessan som gått sin egen väg!

Prinsessan Madeleine

Hon är lillasystern i kungahuset som alltid har gått sin egen väg. Bland annat genom att välja att bosätta sig i New York och så småningom London. Ett beslut som prinsessan berättade mer om i en öppenhjärtig intervju i underhållningsprogrammet Skavlan för tre år sedan.Där beskrev hon också sitt och maken Chris O’Neills liv som småbarnsföräldrar och uppdelningen av vardagssysslor där hemma. Prinsessan medgav att maken Chris är kung i köket.
– Jag har faktiskt aldrig lagat en riktig måltid till Chris. Jag är en usel hemmafru.
Prinsessan Madeleine, som även är hertiginna av Hälsingland och Gästrikland, berättade även om de starka familjebanden och hur hon med åren vant sig i rollen som offentlig person.

Prinsessan Madeleine
Prinsessan Madeleine som busig 4-åring.

”Jag är ganska blyg”
– Mina föräldrar fick alltid huvudvärk när vi skulle ta familjefoton och sånt, för jag sprang alltid iväg och gömde mig. De var alltid tvungna att dra mig dit och jag bara skrek. Jag ville aldrig vara en del av det. Jag tror att jag är ganska blyg och jag gillar inte att vara i händelsernas centrum. Men som officiell person så vet jag att jag måste hantera det här. Jag kämpar med det. Jag jobbar på det. Jag är ju här i dag, sa hon i Skavlan-intervjun.
Prinsessan Madeleine och drottning Silvia
Prinsessan Madeleine och drottning Silvia under mötet med World Childhood Foundation.

Ingen ”partyprinsessa”
Under ungdomsåren fick Madeleine, kallad ”Len” av vännerna, ofta stämpeln som ”partyprinsessa”. En stämpel som hon inte alls är förtjust i och som hon velat få bort. Kanske speciellt som prinsessan sedan många år är involverad i Childhood och välgörenhetsprojekt som framförallt handlar om att bevaka barnens rättigheter i världen.
– När mamma grundade Childhood såg hon att ingen pratade om de här barnen, de här frågorna. Och det är fortfarande så. Men det är så viktigt att vi pratar om det. Bara i USA har ett av tio barn utsatts för övergrepp innan de fyllt 18 år.
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill med barnen prinsessan Leonore, prins Nicolas och prinsessan Adrienne.
Prinsessan Madeleine och Chris O’Neill med sin härliga barnaskara, prinsessan Leonore, prins Nicolas och prinsessan Adrienne.

Tre barn
Prinsessan Madeleine och Chris O’Neill hade femårig bröllopsdag i förrgår och är numera föräldrar till två prinsessor och en liten prins. Leonore, 4, Nicolas, 2 och Adrienne fyra månader, som döptes i Drottningholms slottskyrka i förrgår.
Prinsessan Madeleine
Visst finns det likheter mellan mamma prinsessan Madeleine och dottern prinsessan Leonore … 😉

Kronprinsessan Victoria 40 år
Visst finns det likheter mellan mamma prinsessan Madeleine och dottern prinsessan Leonore … 😉

Foto: Stella Pictures

Dela gärna
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •