GALA magasin
You Are Reading

Kronprinsessparet imponerar och inspirerar – se film och bilder

0
Kungligt

Kronprinsessparet imponerar och inspirerar – se film och bilder

Kronprinsessan Victoria, prins Daniel, Gen-pep

Alltså wow, Victoria! Vilken fantastiskt kronprinsessa vi har. Efter att ha medverkat på Pep Forum härom dagen och sett Victoria “in action” kan man inte annat än att bli imponerad. Hon är inte bara fantastiskt vacker och vältränad, hon har dessutom humor, är påläst, kunnig och inspirerande och dessutom bjuder hon på sig själv. Liksom alla andra deltagare under dagens seminarium med Pep Forum på Karolinska Institutet i Solna gjorde hon gymnastikövningar, dansade och till och med “flossade” – precis som alla andra i publiken. Även prins Daniel var på plats för att inspirera och kronprinsessparet är verkligen själva förebilder för precis det seminariet handlade om – nämligen att  hjälpa barnen till ett hälsosammare liv.
Kronprinsessan Victoria, prins Daniel, Gen-pep
Carolina Klüft & David Hellenius moderatorer
Seminariet och workshopen anordnades av Generation Pep i syfte att skapa samtal, engagemang och förändring för barn och ungdomars hälsa. Runt 800 deltagare med representanter från politik, näringsliv, föreningsliv, forskningsvärld och praktik kom på Pep Forum. Under dagen hölls en workshop och ett seminarium där Carolina Klüft och David Helenius var moderatorer. Kronprinsessan inledde seminariet med ett tal:
”Poängen med FN:s globala mål är att de är just globala; att de handlar om oss alla. Och för att klara målen till 2030, för att uppnå en hållbar utveckling, måste vi alla bidra. I det stora och i det lilla.
Och det är nu jag kommer tillbaka till den där svenska skolgården: Den kan vara tom, för att barnen är inomhus och tittar på roliga klipp. Eller så kan den vara full av barn i rörelse, för att skolan organiserar roliga rastaktiviteter.
Det valet, och det ansvaret, är inte barnens. Det är vårt.”
Kronprinsessan Victoria, prins Daniel, Gen-pep
Generation Pep
Kronprinsessparet är initiativtagare till Generation Pep. Prinsen lanserade Generation Pep i juli 2016 i Visby tillsammans med svenska företag, stiftelser och ideella organisationer. Generation Peps vision är att alla barn och ungdomar i Sverige ska ha möjlighet och vilja att leva ett aktivt och hälsosamt liv. Generation Pep arbetar för att sprida kunskap, inspirera och stödja såväl barn och unga, som föräldrar och andra vuxna i barns närhet.

Av Petra Lindell

Dela gärna
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •