GALA magasin
You Are Reading

Kronprinsessan Victoria: ”Vi måste fatta rätt beslut – och vi måste göra det nu!”

0
Kungligt

Kronprinsessan Victoria: ”Vi måste fatta rätt beslut – och vi måste göra det nu!”

Kronprinsessan på seminariet ”Step it up together with rural women to end hunger and poverty”.

Kronprinsessan Victoria
Kronprinsessan Victoria besökte Svenska Rominstitutet.

I dag, fredagen den 16 december fortsatte kronprinsessan Victorias, prins Daniels och statsrådet Anna Ekströms besök i Italien. Dagen inleddes i Rom och avslutades i Milano. I Rom fick kronprinsessparet och statsrådet ta del av aktuell forskning och en visning av Svenska Rominstitutet som grundades 1925 av kronprins Gustav VI Adolf.
Uppmärksamma kvinnor
Förmiddagen fortsatte på FAO:s, FN:s livsmedels-och jordbruksorganisations huvudkontor där kronprinsessparet och Anna Ekström hade ett möte med FAO:s generaldirektör José Graziano da Silva.
Efter mötet deltog kronprinsessan i seminariet ”Step it up together with rural women to end hunger and poverty”. Det arrangeras för att uppmärksamma kvinnors avgörande roll i arbetet med att nå FN:s globala hållbarhetsmål, med särskilt fokus på att utrota hunger och minska fattigdom i världen. FAO beräknar att antalet hungrande i världen kan minska med mellan 100 och 150 miljoner om kvinnor får samma förutsättningar som män.
Kronprinsessan på seminariet ”Step it up together with rural women to end hunger and poverty”.
Kronprinsessan på seminariet ”Step it up together with rural women to end hunger and poverty”.

“Avsluta hunger och fattigdom”
Under seminariet talade Kronprinsessan och sa:
“Jag är hedrad över att ha utsetts av FN: s generalsekreterare Ban Ki-moon till ambassadör för att främja de globala målen för hållbar utveckling. Jag är tacksam för möjligheten att fördjupa mitt engagemang i de utmaningar vi står inför – som fattigdom, ojämlikhet och klimatförändringar. En viktig insikt är att de sjutton globala målen inte är en lista över mål, utan snarare ett nätverk eller ett system. Det enda sättet att uppnå ett mål är att arbeta med de andra också. Detta högnivåmöte är ett utmärkt exempel på detta. För att avsluta hunger och fattigdom, måste vi också arbeta för jämställdhet. [ … ]
Om kvinnliga bönder fick tillgång till samma resurser som sina manliga motsvarigheter, skulle livsmedelsproduktionen öka med 20 till 30 procent. Detta skulle innebära en besparing på cirka 100 till 150 miljoner människor från att leva i hunger! I arbetet med att bygga en hållbar framtid, utgör kvinnor på landsbygden en resurs som vi helt enkelt inte har råd att förbise. För att sammanfatta: Vi måste fatta rätt beslut – och vi måste göra det nu!”
Svenskt mode i Italien
Under eftermiddagen åkte Kronprinsessparet och gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström vidare till Milano där första programpunkten var ett besök i konceptbutiken Frip där ägaren Anna Stener berättade om hur det är att sälja svenskt mode i Italien.
Dagen avslutades med en mottagning på svensk-italienska handelskammaren Assosvezia.
(Klicka på en av bilderna nedan om du vill se dem större eller i bildspel)

Foto: Stella Pictures

Dela gärna
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •