GALA magasin
You Are Reading

Kronprinsessan Victoria prisade unga miljökämpar

0
Kungligt

Kronprinsessan Victoria prisade unga miljökämpar

Kronprinsessan Victoria, Berns salonger

I går delade kronprinsessan Victoria ut Stockholm Junior Water Prize på Berns salonger, Stockholm. Priset gick i år till studenterna Caleb Liow Jia Le och Johnny Xiao Hong Yu, från Singapore, som prisades för att ha utvecklat en ny metod att producera reducerad grafenoxid, ett material som kan användas för att rena vatten. Med hjälp av skal från durian och sockerrörsrester har de tagit fram en mer miljövänlig och billigare metod att producera reducerad grafenoxid.

Kronprinsessan Victoria, Berns salonger
Kronprinsessan Victoria tillsammans med vinnarna av Stockholm Junior Water Prize 2018 Caleb Liow Jia Le and Johnny Xiao Hong Yu från Singapore.

Kronprinsessan är beskyddare
Kronprinsessan, som sedan 1994 är beskyddare beskyddare av Stockholm Junior Water Prize, delade även ut Diploma of Excellence som i år tilldelades Tatsuyoshi Odai och Narumi Sakamoto från Japan. De hyllades för sitt projekt har de arbetat med att ta fram ett system som producerar mat samtidigt som övergödda sjöar renas med en kombination av plantor, bakterier och svampar.
Kronprinsessan Victoria, Berns salonger
Kronprinsessan Victoria tillsammans med mottagarna av Diploma of Excellence – Tatsuyoshi Odai och Narumi Sakamoto från Japan

I svensk design
Kronprinsessan Victoria bar sin läckra knälånga klänning från Maxjenny. Samma klänning som hon bar under avslutningsmiddagen i Stockholms stadshus förra året i samband med kronprins Frederiks och kronprinsessan Marys besök i Stockholm.
Kronprinsessan Victoria, Berns salonger
Kronprinsessan Victoria anländer till prisutdelningen vid Berns salonger i Stockholm.

Ny prisutdelning
I dag kommer kronprinsessan tillsammans med kungen närvara vid Stockholm Water Prize Symposium vid Norra Latin i Stockholm och senare i kväll kommer Victoria även närvara vid utdelning av Stockholm Water Prize i Stadshuset i Stockholm.
3.300 forskare
Sedan i söndags pågår Världsvattenveckan (World Water Week) här i Stockholm. Detta är en konferens som sedan 1991 arrangerats av Stockholm International Water Institute (SIWI) och under veckan samlas ungefär 3.300 forskare, experter, näringslivsföreträdare och beslutsfattare från hela världen för att diskutera de globala vattenutmaningarna. Kronprinsessan är mycket engagerad i dessa frågor, förra veckan gjorde hon bland annat ett besök på SIWI för att förbereda sig inför veckans Världsvattenveckan.

Foto: Jonas Borg/SIWI, Stella Pictures

Dela gärna
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •