GALA magasin
You Are Reading

Känslosamt i Pompei

0
Blogg - Mercedes Murat

Känslosamt i Pompei

Det nya året har verkligen fått en spännande start med nya roliga uppdrag och ett av dom är att jag börjat blogga för GALA magazine. Det känns verkligen jättekul att få dela med mig av vad som händer i min vardag. Mitt första blogginlägg handlar om min senaste resa till Italien som jag gjorde förra veckan. Det blev en minst sagt händelserik vecka. Det här besöket bodde jag i Sorrento och första dagen blev det en biltur till Pompei som ligger ca 45 min bort.

Sorrento. pompei, amalfikusten
Stannade vid vägen för att ta en bild, åh så vackert det är!

 I Pompei fick jag ta del av all historik och se utställningen Mitoraj a Pompei, fantastisk konst av polska konstnären Igor Mitoraj (1944-2014) som finns där just nu. Hans flera meter höga bronsstatyer är verkligen ”breathtaking” och oerhört känslosamma och vackra.

Pompei är väldigt stort så planerar du att åka dit och vill se allt, så får du räkna med minst en heldag. Det finns en app nu som gör att du kan använda din mobil för att se hur platsen du står på såg ut innan det stora vulkanutbrottet som förstörde hela staden. Och det finns svensktalande guider om man vill veta mer.

Ruiner i Pompei

Efter besöket åt jag lunch på ett jättefint ställe som heter La Bettola Del Gusto. Underbar service och fantastisk mat….pasta med musslor fick det bli, och ett stort glas vitt. 😉
Idag har jag varit på ett spännande möte hos Skara Kommun, och nu ska jag snart iväg på ett möte till inför årets Vallehelg i Skara. Det händer jättemycket kul framöver som jag kommer skriva om här på bloggen och jag har mycket mer att berätta om min resa till Italien så jag hoppas du kikar förbi snart igen!

Mercedes

Dela gärna
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •