GALA magasin
You Are Reading

Kalle Moraeus om sina chanser i Mello: "Kunde Lordi så kan väl vi"

0
Intervju

Kalle Moraeus om sina chanser i Mello: "Kunde Lordi så kan väl vi"

Kalle Moraeus, Melodifestivalen

Förra veckan avslöjades de 28 bidragen i Melodifestivalen 2018. På tv-huset samlades ett stort pressuppbåd och ett antal specialinbjudna ”mellofans” för att närvara när bidragen och artisterna som framför dem presenterades.
Även GALA var på plats och fick ett snack med några av favoriterna – och ”schlagergeneralen” Christer Björkman förstås,  som vi publicerar en och en denna veckan. Tidigare i veckan  berättade Jessica Andersson, Jonas Gardell och Kikki Danielsson om sina chanser i 2018-års Melodifestivalen och i dag får vi höra vad Kalle Moraeus, 54, som medverkar för andra gången tror om sina chanser…
Berätta om din låt Min dröm (som framförs ihop med Orsa spelmän)!
– Det är full fart! Den är i grunden en polska, och polskan är ju något vi svenskar har i oss utan att vi vet om det. Det är djupt rotat, inte minst från jullåtar som Nu är det jul igen. Och utmärkt att dansa till!
Vad tror du om dina chanser?
– Enorma! (ha ha). Jag har ingen aning faktiskt. Jag går inte in i den där ”tävlingsmoden”, är ingen tävlingsmänniska över huvud taget.
Skulle den funka i Eurovision?
– Kunde Lordi så kan väl vi, det är lite så jag känner.
Någon överraskning i er show?
– Det återstår att se! Själva överraskningen är nog att vi faktiskt är med, ha ha!
Hur ska en riktigt bra Mello-låt anno 2018 vara?
– Den ska ha en refräng som folk ska kunna sjunga omedelbart de har hört låten, och eftersom en av de stora ”hook-mästarna” Thomas G:son skrivit min låt borde jag ligga bra till. Och det måste finnas en enkelhet; det vet man ju att det finns inget svårare på denna jord än att skriva enkelt. Det är bara att titta på Benny Andersson! Det är den genialiska enkelheten som är hans storhet.
Vilken historisk melodifestivallåt önskar du att du själv gjort?
– Jag är ju en sucker för 60-talet, så jag säger Nygammal vals som Lill Lindfors och Svante Thuresson gjorde 1966. Den är riktigt bra!

GALAs reporter Pär Jonasson med Kalle Moraeus.
GALAs reporter Pär Jonasson med Kalle Moraeus.

Av Pär Jonasson
Foto: Stella Pictures, Pär Jonasson

Dela gärna
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •