GALA magasin
You Are Reading

Jonas Gardell berättar för GALA om sitt sommarprat: "Jag kommer ge livsråd"

0
Intervju

Jonas Gardell berättar för GALA om sitt sommarprat: "Jag kommer ge livsråd"

Jonas Gardell

I morgon sänder författaren  och artisten Jonas Gardell, 55, sitt Sommar i P1. GALAs reporter Pär Jonasson fick en pratstund innan programmet med Jonas som ger oss en liten hint om vad han kommer att prata om …

GALAs Pär Jonasson med Jonas Gardell.
GALAs Pär Jonasson med Jonas Gardell.

Vad kommer du att berätta om?
– Jag kommer att ge livsråd, jag är ju så gammal att jag har rätt att göra det. Om att få äga sin egen historia, att det är du själv som definierar vem och vad du är. Varje dag när du vaknar ska du resa dig upp ur sängen och tre gånger utropa ”Andra människor är misstag”. Inte bara jag, utan alla, ska kunna säga ”Jag är the queen if fucking everything”. Mitt Sommar är riktat till alla ufon där ute i landet som kanske behöver få höra att ”it takes a fool to remain sane”.
Blir det något avslöjande eller överraskning?
– Jag har ju Sommar-pratat så himla mycket, skrivit böcker, shower och tv-serier, att det inte finns så mycket mer att avslöja. Jag kommer inte att komma ut, det är gjort…
Någon favorit bland tidigare Sommar-värdar?
– En jag alltid nämner är Kristian Gidlund, som jag nyligen lyssnade om på. Och såklart min man Marks alla program, annars få jag skit där hemma!
Kan du avslöja en artist eller låt du kommer att spela?
– Jag är troligen den enda som kommer att spela Brita Borgs Sodom och Gomorra, det är ett stort misstag av alla de andra att inte göra det! ”Bröder och systrar i Sodom och Gomorra, jag är den saltaste bönan i stan…”.
Vem av årets Sommar-värdar är du mest nyfiken på?
– Insektstanten från Norge (Anne Sverdrup-Thygeson) och hjärnforskaren (Anders Hansen).
Ditt smultronställe på sommaren?
– Vårt skärgårdsställe, där jag helst sitter på verandan och tittar ut över havet och tycker att livet är fantastiskt. Det gör jag i tre månader i sträck!
Av: Pär Jonasson
Fotnot: Sommar sänds i P1 varje dag 13 och finns även på SR Play.

Dela gärna
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •