GALA magasin
You Are Reading

Intervju med GALAs resebloggare Nicole Schulman – direkt från Bali

0
Resor

Intervju med GALAs resebloggare Nicole Schulman – direkt från Bali

Nicole Schulman Bali
GALA har fått tillökning! 😉 Vi kan glädjande nog meddela att vi har blivit med en bloggare till, så nu kan ni även följa vår duktiga resebloggare Nicole Schulman på hennes äventyr runt om i världen. Just nu befinner hon sig på härligt lyxiga Bali.
Välkommen som bloggare på GALA magazine. Berätta kort om dig själv!
– Tack! Det ska bli jättekul att blogga här. Journalist som blev översättare som blev tv-producent men som helst vill pensionera sig imorgon och börja resa på heltid. Gillar att flytta på mig. Har just flyttat från Stora Essingen till tvåa på Kungsholmen. Född och uppvuxen i Stockholm men har bott runt utomlands en del: Spanien, Frankrike, Mexiko, Kanada, med mera, och nu senast ett halvår i Riga 2015.
Hur är du släkt med alla kända Schulmans?
– Min farfar Allan gifte om sig på äldre dar och fick tre söner som är jämngamla med mig: Niklas, Alex och Kalle. De är med andra ord pappas halvbröder och mina halvfarbröder.
Du bloggar om resor. Vilket är ditt bästa resminne? 
– Jag har massor men en favorit var när jag tog ledigt i tio veckor och reste runt i Australien och Nya Zeeland med en väninna 2011. Speciellt Nya Zeeland är så vackert, vänligt och billigt, och så hyrde vi husbil. Jag älskar husbilar! men har inget körkort så stackars väninnan fick köra hela tiden. Queenstown på sydön kan mycket väl kvalificera sig till en av världens bästa partystäder skulle jag säga, eller så hade vi bara tur när vi var där.
Queenstown
Här besöker Nicole Queenstown, Nya Zeeland.
Vilken är ditt värsta resminne?
– Jag hade jobbat som engelsklärare i Torreón, Mexiko i sju månader och skulle ta bussen upp till min bror som var i LA. Första sträckan gick från Torreón till Juarez vid amerikanska gränsen. Tolv timmars resa, vilket jag inte har något emot i sig, men det visade sig att det inte fanns någon toalett ombord och chauffören gjorde ett (1) stopp på hela vägen. Sedan dess har jag fobi mot att sätta mig på något som helst transportmedel utan toalett.
Vart går drömresan?
– Colombia har jag bara hört och läst bra saker om från dem som har varit där. Har sagt i åratal att jag ska åka dit men aldrig fått med mig någon. Det vore ju inte helt fel att segla/åka båt jorden runt heller. Jag gillar alla resor där man kan ha sitt hem med sig och slipper packa upp och ner, men de där enorma kryssningsfartygen verkar inte vara någon höjdare. Det ska vara en lite mindre båt i så fall.
Vilken är bästa shoppingstaden?
– Singapore gillar jag, om man står ut med värmen. Bra shopping till och med på flygplatsen där. På närmare håll tycker jag svenska småstäder är underskattade. Man kan göra många fynd. Det är mindre folk och inte lika utplockat som det blir i Stockholm. Och gillar man loppis- eller second hand-fynd är det ett måste att lämna storstaden.
Vad packar du alltid med dig när du reser?
– Jag är känd för att alltid ha ett miniapotek med mig: tabletter mot illamående, diarré, huvudvärk, allergi och feber. Någon typ av sömntablett till flyget. Mjölksyrabakterier om man åker till något mer “exotiskt” resmål. Toppen i förebyggande syfte mot turistmage.
Om du skulle flytta utomlands vilket land skulle du helst bo i då?
– Helst skulle jag nog bo så man har nära hem till familj och vänner. Baltikum eller Polen till exempel. Bortser man från närhetsprincipen skulle jag säga Kanada eller Nya Zeeland.
Bali vulkan
Vulkanen på Bali.
Du befinner dig just nu i Bali. Är det som du hade förväntat dig?
– Ja, ungefär. Hade hoppats på lite bättre nattliv men många verkar ha blivit bortskrämda av vulkannyheterna så det är färre turister än vanligt här. Tycker synd om balineserna som förlorar mycket av sin inkomst på grund av detta. Själva hade vi hoppats på att den börjar ryka igen lagom till hemresan så att flygen ställs in och man “måste” stanna lite längre, men nu har myndigheterna till och med ordnat så att de kommer att bussa turister till andra flygplatser, OM detta skulle hända. Allt är verkligen välordnat här och alla är otroligt hjälpsamma. En annan överraskning är att det är jättemycket inhemsk turism. Många kommer ner från till exempel Jakarta för att semestra på Bali.
Vart går nästa resa?
– I slutet av februari åker jag till Los Angeles för att hälsa på en väninna som har flyttat dit. Sedan åker jag upp till Stanford för att spela in tv-intervjuer i samband med ett seminarium som jobbet arrangerar.
Vilket är ditt bästa restips?
– Våga res mer! Men förvänta dig inte att allt ska vara som hemma. Kom ihåg att det snarare är Sverige som är exotiskt och inte resten av världen. Allt löser sig med pengar, leenden och sunt förnuft. Har du inte tillgång till alla tre så förlita dig på det du har mest av för tillfället!
Dela gärna
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •