GALA magasin
You Are Reading

Intervju med Chris O'Neill: "Barnens närhet är ett av livets största glädjeämnen"

0
Kungligt

Intervju med Chris O'Neill: "Barnens närhet är ett av livets största glädjeämnen"

Prinsessan Madeleine, Chris O'Neill, prinsessan Leonore och prins Nicolas

I förrgår gick Kungahuset ut med ett pressmeddelande att prinsessan Madeleine, Chris O’Neill och parets barn, prinsessan Leonore, prins Nicolas och lillsessan Adrienne flyttar till Florida i höst. Prinsessan Madeleine kommer att fortsätta sitt arbete med Childhood Foundation och maken Chris sitt arbete som finansanalytiker och bolagsinvesterare. Paret anser att flytten ligger bra till nu då barnen fortfarande är i förskoleåldern.
Intervju med Chris O’Neill: 
Magasinet King gjorde tidigare i år en exklusiv intervju med prinsessan Madeleines make Chris O’Neill och liksom den omtalade intervjun  i tv-programmet där prinsessparet medverkade för en tid sedan framstår även  Chris i den här intervjun som en mycket sympatiskt man som är mån om såväl sin fru som sina barn. Här har vi valt att återpublicera några frågor och svar från intervjun:
Var du fullt medveten om vad ställde till för egen del genom att uppvakta en prinsessa?
Till viss del. En del av medieuppmärksamheten har varit mer intensiv än jag hade förväntat mig., och det har att göra med att jag inte är svensk. I egenskap av utlänning kanske det blev mer intressant att försöka nysta i min bakgrund och ifrågasätta min motiv. Jag var svår att placera i ett uppenbart fack, vilket ledde till granskningar som jag fann… en aning påfrestande, i början. Men man lär sig. Jag kommer ju från finansbranschen, och där får man lära sig att stå ut med det mesta.

Prinsessan Madeleine, Chris O'Neill, prinsessan Leonore och prins Nicolas
Chris med hustrun prinsessan Madeleine och barnen prinsessan Leonore och prins Nicolas.

Så vad är för- och nackdelarna med en kunglig maka?
– Den enda nackdelen är medieuppvakningen. Allt hon gör, och i förlängningen allt jag gör, kommer att synas och nagelfaras, och det innebär att min frihet inskränks i viss mån. Jag kan tycka att det är obekvämt om jag springer in i en butik för att köpa en burk cola iklädd mysbyxor och någon börjar filma mig. Men man vänjer sig. Jag har ingen önskan att uppnå någon typ av kändisskap , och jag har heller inga som helst fördelar av det i mitt yrke. Det händer att jag gnäller för Madeleine om det. Men i slutändan lär man sig att leva runt det.
Har du sett The Crown?
– Jag tror att Madeleine har sett hela, men för min del rör det sig om några få avsnitt.
Kan du identifiera dig av hertigen av Edinburgh prins Philips kval kring sin bemärkta fru.
– Nej, det var andra tider då, och han var ju själv en kunglighet på egna meriter tidigare.
Prinsessan Madeleine, Chris O'Neill, prinsessan Leonore och prins Nicolas
Leonore, pappas lilla flicka.

Hur är du som pappa?
– Jag försöker vara en närvarande far. Det är inte alltid lätt, eftersom vi har två mycket energiska barn som till råga på allt ligger väldigt nära varandra i åldrarna., och nu med en tredje på väg. Det har inte blivit mycket sömn för vår del de senaste tre åren. Mitt arbete är väldigt löpande under hela dygnet, med tanka på marknadens natur., och det innebär dessutom en hel del resande. Kontentan är att om jag inte är på kontoret och inte sitter och stirrar på en skärm sitter jag ofta i telefon. Att hantera barnens utbrott på samma gång kan vara lurigt, men det är ju en situation som kan vara allmängiltig för all arbetande föräldrar. Och i slutändan är det ju alltid värt det, när man umgås med sina barn, ser dem ha roligt och skratta och få gruppkramar. De kommer ju alltid in i sovrummet vid tretiden på morgonen för att de har drömt en mardröm eller något, och den sortens närhet är vad mig anbelangar, ett av livets största glädjeämnen. Jag är en helt annan människa idag än vad jag var för tre år sedan, vilket helt och hållet är våra barns förtjänst.
Vad ser du för framtid för dina barn?
– Bra fråga. Svaret är att vi inte vet, och därför vidtar vi alla åtgärder för vad vi skulle kunna kalla ett helt normalt liv. En bra utbildning, till att börja med. Vi står i kö till skolor i London, vilket man behöver göra fyra år i förtid, men tar annars ett år i taget.
Prinsessan Madeleine, Chris O'Neill, Prinsessan Leonore, prins Nicolas, prinsessan Adrienne
Prinsessfamiljen har haft en härlig semester på Solliden.

Foto: Stella Pictures
 

Dela gärna
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •