GALA magasin
You Are Reading

Ikväll tar Sarah Dawn Finer över "Så ska det låta": Jag är verkligen peppad!

0
Nöje

Ikväll tar Sarah Dawn Finer över "Så ska det låta": Jag är verkligen peppad!

Sarah Dawn Finer

Ikväll är “Så ska det låta” tillbaka på SVT med en ny programledare – Sarah Dawn Finer.

– Det ska bli en fantastiskt kul utmaning att leda det här flaggskeppet fullt av musikglädje in i en ny säsong, säger hon.

Sarah Dawn Finer har många framgångsrika skivor, låtar, turnéer och huvudroller på scen och film bakom sig. 2012 debuterade hon som programledare i tv, i Melodifestivalen tillsammans med Helena Bergström och Gina Dirawi.

 Gina Darawi och Sarah Dawn Finer
Gina Dirawi och Sarah Dawn Finer under Melodifestivalen 2016.

Samma år fick Sarah hedersuppdraget att vara julvärd i SVT. 2012 var även året då vi fick stifta bekantskap med Sarah som den humoristiska karaktären Lynda Woodruff från EBU. Lynda Woodruff dök upp igen både i Eurovision Song Contest 2013 och vid finalen i Globen 2016 då Lynda framträdde live på scen för första gången.
Nu är Sarah för första gången ett alldeles eget program på SVT.
– Det känns superkul att få leda ett älskat underhållningsprogram som helt och hållet handlar om sång och musik. Jag är verkligen peppad och spänd på att få sätta min egen prägel på Så ska det låta, vad det nu än blir, säger Sarah Dawn Finer.

Här deltagit själv sju gånger

– Jag var 23 år när jag 2004 fick frågan om att medverka som artist i Så ska det låta för första gången. Sedan dess har jag varit med i programmet sju gånger och det har varit lika roligt varje gång. Att jag nu ska få bli programledare för Så ska det låta känns som en väldigt rolig möjlighet och en härlig utmaning.
Så ska det låta hade premiär i SVT i januari 1997. Sarah Dawn Finer blir den första kvinnliga programledaren, efter Peter Harryson, Peter Settman och Kalle Moraeus.
– När vi nu uppdaterar Så ska det låta i en ny version har vi valt att bjuda in ännu en stark musikalisk underhållare att ta över programmet. Sarah är en sann entertainer som kan leverera både skratt och musikaliska toppar, säger Peter Nyrén, programbeställare på SVT.
Källa: SVT
Foto: Stella Pictures

Dela gärna
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •